Aug 9, 2018

Huawei Honor Play...Khas Buat Kaki Mobile Games

Tak sabar juga nak tahu apa menarik model Huawei Honor Play ni.... Dah kecoh dalam group FB Honor Club pasal ni..Dengar cerita kali ni siap ada GPU Turbo dan 4D Gaming Experience.

Sebenarnya Huawei Honor Play adalah model terbaru keluaran jenama Huawei dimana ia direka khas buat peminat tegar mobile games..Model ni dah dilancarkan pada 7 Ogos lepas di Sunway Pyramid dengan harga RM1,249/unit.

WowW..Harga yang ditawarkan memang berbaloi.Jom kita tengok apa menariknya keluaran terbaru dari Huawei ni..


MODEL & SPEKSIFIKASI
 


Model  : Honor Play
 User Interface : Emui 8.2   
Operating System : Android 8.1


Dimension : 157.91mm (H) x 74.27mm (W) x 7.48mm (D) 
Berat  : 176g

Display : 6.3 -inch Fullview Display 
Variasi : Midnight Black , Navy Blue & Ultra Violet
 

 




 GPU TURBO

Dilengkapi dengan GPU Turbo dimana 60% peningkatan performance dan pengurangan kuasa sebanyak 30% bagi setiap model tanpa perlu risau kestabilan gamens yang berkapasiti besar.
 Korang masih boleh main tanpa ada masalah handphone "hang".

 



3D GAMING SOUND EFFECT

Dengan adanya 3D Gaming Sound Effect ni,korang akan rasa macam korang dalam game yang korang main tu....Woww..Menarik tu...
 


KIRIN 970 CHIPSET & AI NPU 

Dilengkapi dengan processor Kirin 970  Octa-Core 4x Cortex A73 2.36 GHz + 4x Cortex A53 1.8 GHz
 





4D GAMING EXPERIENCE WITH SMART SHOCK 

Dengan konsep ni,korang akan rasa setiap vibration games yang korang mainkan.Kiranya kalau korang tembak musuh dengan "machine gun ",korang akan akan rasa setiap gegaran senjata yang korang guna...Best tak?






FACE UNLOCK
 


 CAMERA : 16 MP + 2MP DUAL AI CAMERA
 





Maklumat lanjut mengenai Honor Play boleh korang cari di website https://www.hihonor.com/my/product/

 

No comments:

Post a Comment

Thanks a lot for your comment..