About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Jun 21, 2012

Durian VS Petai




Durian VS Petai...? Mana yg paling sedap?Klau aku la,dua2 sedap...Hahahhaha...Durian tu lg sedap klau makan mcm tu ja..Petai lak mkn dgn sambal belacan..Fuhhh..Sedap..Klau buat sambal tumis ngan udang,lg terangkat selera...Al-kisahnya...2 hero aku x mkn durian tp mkn petai.Padahal ,dua2 bau kuat ( busuk )..Lain lak ngan kakak diaorg, mkn dua2 sekali..Pantang nampak org jual tepi jln,suruh abah dia belikan....Korang lakk mcm mana?

Jun 20, 2012

Instagram Socialmatic Camera


Klau la dapat kat aku kamera ni.........Amin................



The Instagram Socialmatic camera. It’s only a concept, but it’s still pretty cool. Antonio De Rosa created this concept out of curiosity over Facebook’s massive purchase of Instagram. Check out some of the desired features below but first, let’s connect on Instagram.
Socialmatic is the first Instagram photo camera and it would even have its own OS called InstaOS. Here are some of the hoped for features:
- 16 GB mass storage
- Wifi and Bluetooth
- 4:3 touchscreen
- 2 main lenses: first for capture, second for 3D filters, webcam applications and QR Code capturing
- Optical zoom
- LED Flash
- Internal printer to make your Instagram photos real
- Paper cartridge with Instagram Paper Sheets
- Dedicated 4 colors ink tanks
- InstaOS 1.0, the operating system built by Facebook and Instagram
If you want you can print it directly on Instagram Paper Sheets, thanks to the internal printer. Also every Instagram photo printed from the camera has the persons Instagram username and a QR code pointing to their Instagram account. More images after the jump.




Add caption

Jun 19, 2012

Dugaan x diundang...

Cuti berlalu...dgn meninggalkan satu dugaan yg x diundang utk aku.....Aku betul2 terkejut dan terkilan atas apa yg terjadi.Aku cuba kawal " kemarahan" depan insan yg aku syg walaupun hati aku dah punah,berkecai atas apa yg aku lihat.....Aku cuba pujuk hati ini....bersabar....Aku mohon pentunjuk dari - Nya supaya tabahkan hati aku.....Mendengar perjelasan demi perjelasan..Kepastian...Apakah benar apa yg aku lihat? Ku tahan airmata yg sekian lama disimpan....Apakah kekurangan aku lg sehingga benda ini terjadi?Dimana silapnya? Hati aku " sakit " hancur....

Jun 4, 2012

2 nd Besday Adik Qayyim

Elmo,karektor kesukaan Qayyim





Hari Sabtu lps ( 02.06.2012 ),kami sambut besday Qayyim kat umah Tok Ibu kat Perlis.Sama tarikh dgn Agong tau.....Buat la mkn2 skit setakat goreng bihun ngan mee,agar2 merah dan kek " Doremon" ( baby minat gak ).Asalnya nk sambut kt SP ja...N dah order dah kek tema " Elmo " tp kena cancel last2 minit coz nk blk umah Tok Ibu kt Perlis..Pagi sabtu tu,beli brg nk masak n cari kek...Nasib baik la jumpa kek tema Doremon tu....Punya seronok la Qayyim nk potong kek sambil mulut sebut " Doremon".Meriah gak la majlis ptg tu dgn sepupu2 dia yg berkejaran di laman Tok Wan Non...Hhehehehe..Sorry ya..baby...Mak x dpt cari kek tema "eLMO" tu...Apa2 pun,mak,abah,kakak ngan abg ucapkan "SELAMAT HARI LAHIR YG KE-2",semoga dipjgkan umur dan dimurahkan rezeki,semoga sehat slalu dan menjadi anak yg soleh..Kami semua sayang sgt2 kat baby.....



SELAMAT HARI LAHIR KE-2 ,QAYYIM AMSYAR