About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Jul 15, 2014

Sukan Paintball, Sukan Extreme


Hai bloggers....Kali ni Irna tukar topik sukan pulak...Korang pernah dengar tak sukan "Paintball" ? Sukan ni dah lama popular di negara Barat dan sekarang popular di Malaysia..Sukan ni memang extreme dan lasak..Tp best..Husband Irna pun main sukan ni..Dah hampir 12 tahun dia join..Jadi Irna nk terangkan serba sedikit sukan extreme ni..




Paintball adalah sukan di mana pemain bersaing samada kumpulan ataupun individu utk menghapuskan lawan dengan meletakkan tanda menggunakan bebola gelatin yg berisi cecair larut air.Ia dipanggil "pellets".Pemain menggunakan sejenis peranti yg dipanggil " marker ".

Marker paintball
Pellet


 










Pellets ni tidak bahaya..Diperbuat daripada gelatin tumbuhan dan cecair di dlmnya adalah larut air.

Ni peralatan2  yang lain 


Pod dan harness
Pod utk isi pellets extra...


Face mask

Facemask ni wajib ada utk main sukan ni...
 

Barrel socks
 
Barrel sock utk disarungkan pada barrel.Wajib pakai sock ni apabila ada di luar padang..Ni utk keselamatan.
Air Tank

 Yg ni pun wajib ada..Klau x ada benda ni..x function la marker uolls.Hehehe



 Pakaian pun mestilah yg bersesuaian..Mcm paintball pants ni..Siap ada safety pad lg..Glove pun kena pakai..Kan nk sliding atas padang...takut cedera..