Feb 6, 2018

Berselera Makan Bila Ada Sambal Rangup dari Q&A Taste ni.

Pertama kali cuba sambal rangup ni,memang tak boleh berhenti tambah nasi.Berselera sangat makan sambal rangup ni dengan nasi panas. Eirna ni memang pengemar makanan pedas dari kecil lagi.Sekarang ni ja dah kurang sikit.Mungkin sebab faktor umur kot...(Maklum la dah masuk 30++).

Sebenarnya sambal rangup ni adalah hasil keluaran member sekelas Eirna,si Azarita (masa sekolah kt balik pulau dulu)..Kwn masa kelas Elektronik dulu...Merangkap ketua tingkatan kami dulu...Sambal rangup ni kerja sampingan dia ja..Member sebenarnya kerja di RTM Perak.Selain sambal rangup ni,dia juga mengait macam-macam produk tau.Serba boleh sungguh member Eirna ni.
 
Jadi Eirna sebagai kawan lama dan menyokong apa yang dia buat dan jual,mencuba sambal rangup ni.Order 2 balang sekaligus sebab dia stay jauh dan kebetulan dia balik Kedah.
Balik rumah terus masak nasi panas-panas semata-mata nak rasa sambal rangup ni.
 Ternyata memang sedap dan menepati citarasa Eirna...Eirna bagi 5 bintang tau.Mr E pun kata sedap dan tak berminyak. Sambal rangup ni dibuat kering,jadi korang tak payah risau bab minyak ya.

Yang menyedapkan lagi sambal rangup ni ialah ikan bilis yang ditempah khas dari Sabah.Ikan bilis mata biru..Jadi memang berbaloi la kalau korang beli sebab mutu bahan yang digunakan memang terbaik.....Sambal rangup ni sesuai dimakan dengan nasi,bubur atau roti.Nak ratah macam tu saja pun tak pa...Kalau korang jenis tahan pedas la.

Ni packaging sambal rangup yang terbaru Eirna dapat dari member Eirna tu.

Sesiapa yang berminat untuk mencuba kesedapan sambal rangup dari Q & A Taste ni, boleh beli dari Eirna terus. Harga sebotol sambal rangup ni cuma RM16 sahaja tak termasuk kos pos ya.
Yang di area Sungai Petani,boleh ja Eirna COD kat korang yang nak mencuba.


TEMPAHAN SAMBAL RANGUP Q&A TASTE


Whatapps :  0195449534

Instagram : @irnanurasikin




6 comments:

  1. nampak sedap sambal rangup tu. macam chili flakes pun ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.Mmg mcm chili flakes Domino tu..Tak berminyak.

      Delete
  2. terliur pulak kte tengok sambal ni. leh la try nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe..Kita pun tergoda bila nampak sambal ni atas meja..

      Delete
  3. nampak sedapnya sambul rangup ni

    ReplyDelete
  4. murahnya, terliur pulak kita. leh cuba nanti

    www.cikza.com

    ReplyDelete

Thanks a lot for your comment..