About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Dec 2, 2014

For Sale: Samsung ATIV Smart PC PRO 700T ( Used )




Samsung ATIV Smart PC PRO 700T
# Black
# Core i5-3337U CPU 1.8Ghz
# Window 8
# 100G HDD
# Condition : Very Good Performance
# RM 3250
# COD Sungai Petani,Kedah

Details : PM/Call Mr E ( 019-5680685 )



Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Blogger-Contest 

 Lazada Malaysia akan mengadakan Online Revolution Lazada pada 12 December 2014 iaitu 12 hari sebelum perayaan Krismas. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 24 jam. Dapatkan apa yang anda inginkan musim cuti ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen, barangan rumah, alat permainan dan peralatan sukan.


Lazada Malaysia juga mengadakan satu contest utk blogger  iaitu  " Lazada Revolution Wishlist " di mana blogger diminta post satu entry apa yang boleh dibeli di Lazada jika ada RM1212.



 

(IMPORT) Nikon CoolPix P530 16MP & 42x Optical Zoom + 8GB + Case 

http://www.lazada.com.my/import-nikon-coolpix-p530-16mp-42x-optical-zoom-8gb-case-664864.html

 

Free Knight 45L Lightweight Foldable Backpack Green 

http://www.lazada.com.my/free-knight-45l-lightweight-foldable-backpack-green-690766.html

Powerbank Pineng PN-999 Gold

 http://www.lazada.com.my/powerbank-pineng-pn-999-gold-774169.html

Sebab Saya Memilih Barangan Di Atas?

Saya memilih 3 barangan di atas kerana saya memerlukannya untuk aktiviti travel,jalan-jalan cari makan dan bahan entry blog saya nanti. 

 

Senarai Hadiah :
Tempat Pertama : RM 200 Cash
Tempat Kedua     : RM 150 Cash
Tempat Ketiga     : RM 100 Cash
Tempat Keempat: RM 50
 2 x RM50 shopping voucher. 

Contest ini berlangsung sehingga 12 December 2014. Jangan lepaskan peluang ini!

 

Resepi : Spaghetti Sosej Bersos Tomato dan Ayam Cincang


Menu utk dinner 2 hari lepas..Khas utk 3Q dan Mr E..Maknya tengok ja dulu..Nak dengar respomn dari tukang rasa ni...

Sumber inspirasi menu ni dalam FB..Hehehe..Sesuai untuk anak-anak dan picky eater.Macam Qayyum


Step 1 : Sediakan bahan-bahannya..
1. Sosej(Brand apa pun x pa.Irna guna Ayamas )
2. Tomato Puree
3. Ayam Kisar (Irna beli jenama Tesco ja)
4. Spaghetti (Jenama Tesco)


Step 2 :Potong sosej kepada 4 bahagian..Senang sikit anak nak makan..


Step 3 : Ambil spaghetti dan cucukkan pada sosej yang dipotong tadi.Anggaran dalam 4 batang spaghetti utk satu potong sosej. Buat sehingga habis..
 Ni la hasilnya....

Step 4 : Rebus sosej tadi kedalam periuk berisi air dan sedikit minyak.Masak ikut selera masing2..

Step 5 : Buat kuah utk spaghetti macam biasa.Irna guna daging ayam kisar.Boleh juga guna daging kisar.Ikut selera masing-masing la..

Step 6 : Hidangkan spaghetti bersama kuahnya..

Dah siap untuk dimakan...


Aksi-aksi 3Q semasa makan menu ni...


Mini Lucky Draw Blog XDramaQueen #2

http://ayunirafilah.blogspot.com/2014/12/mini-lucky-draw-blog-xdramaqueen-2.html 
Klik banner utk join
 
Pemenang akan dipilih melalui random.org. Nombor bertuah akan memenangi:

Hadiah pertama:
Potret vektor oleh Ayuni Rafilah + beg kertas safari

Hadiah kedua:
Magnet peti sejuk dari London dan Sabah.

Hadiah ketiga:
Sabun gamat handmade + memo pad

Hadiah saguhati x 3:
Highlighter bulat + memo pad

Tarikh tutup: 31 Disember 2014