About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Jul 22, 2016

Guardian Walkathon 2016


Jom berjalan 10,000 tapak sehari untuk cara hidup yang sihat.

Guardian bakal menganjurkan Walkathon 2016 pada bulan September ini.
Selain itu,Guardian juga menganjurkan karnival, persembahan maskot dan pertandingan kostum bertemakan Malaysia sempena Hari Malaysia.


Tunggu apa lagi? Jom sertai beramai-rama bersama keluarga.

Tempat : Wetland Park, Putrajaya
Tarikh : 16 September 2016 ( 7pagi )
Kategori :  3km Fun Walk
                     5km Fun Walk 
                                              100m Corporate Mascot Dash
Tiket Penyertaan : RM25 untuk dewasa,
                                          RM15 untuk kanak-kanak 
                                         RM60 untuk berkumpulan.

Klik SINI untuk register atau SINI untuk semak peryertaan korang.




Berkenan pulak dengan HUAWEI MateBook ni....

Berkenan la Huawei MateBook ni.....Produk terbaru dari HUAWEI...Yang pertama dikeluarkan oleh HUAWEI.
Dengar cerita akan masuk ke pasaran Malaysia dalam masa terdekat ni.
Bakal dijual dengan harga RM3,700 seunit.(bukan harga sebenar). 


Huawei MateBook ni adalah gabungan antara tablet dan notebook.Kiranya 2 dalam 1 fungsinya.
Ia boleh digunakan sebagai tablet atau notebook.
Yang bestnya ia nampak elegan dan profesional. Biasa la...Eirna ni memang suka tengok benda baru ni terutama sekali bila bab gajet ni.Berhantu dibuatnya.

Nasib la mahal..Kalau tak,Eirna la orang pertama yang beli nanti.Harga pun boleh tahan juga tu..
Hampir 4K nilainya.Tak termasuk lagi aksessori tu.....


Spefikasi Huawei MateBook 
  1. Menggunakan 6th Gen Intel Core M7 Dual Core Processor dengan Windows 10.
  2. RAM : 4GB/8GB LPDDR3
  3. Storage SSD : 128GB/256GB/512GB
  4.  Saiz skrin : 12 inci 2160 x 1440 IPS TFT LCD 
  5.  Ukuran : 278.8mm x 194.1mm x 6.9mm
  6. Berat : 640g
  7. Touch Panel : Capacitive,10 - point,Support MatePen
  8. Kamera : Kamera depan 5MP,Fixed Focus
  9. Bunyi : Dual Speakers
  10. Network :  Wi-Fi: 2.4/5 GHz
  11. Connectivity:Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac MIMO, Bluetooth 4.1
  12. Sensors: Ambient light sensor, fingerprint, accelerometer, gyroscope, hall sensor
  13. MIC: Dual digital MIC
  14. Ports: 3.5mm Headset jack / 1USB 3.0 Type-C *1
  15. Battery: Typical: 33.7Wh(4430mAh@7.6V)
  16. Power adapter: 12V/9V/5V/2A USB-C power adapter; USB-C power port

 Dikeluarkan dengan 2 variasi warna iaitu Gray dan Golden



Video Product





 Kalau korang nak guna Huawei MateBook ni sebagai notebook,boleh la korang beli aksessori yang djual bersama iaitu keyboard case, MatePen dan MateDock



MatePen boleh digunakan sebagai Laser Pointer dan Presentation Clicker semasa korang guna untuk kerja atau study.
Bagi korang yang memang minat melukis,boleh la guna MatePen ni sebab ia senang digunakan dan mempunyai pelbagai fungsi bagi memudahkan korang guna nanti.




Huawei MateBook ni pun mengunakan fingerprint sensor untuk unlock screen dengan sekali sentuhan.

Nak tahu lebih lajut tentang Huawei MateBook ni,boleh la tengok di laman web HUAWEI.
Mana la tahu korang berkenan pula nanti ni....

** Eirna pun nak cari juga la....Nak pegang yang real punya...Ni baru tengok dalam website.... 

** Sumber gambar dari website Huawei

Website : Huawei