About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Nov 28, 2014

Beg Murah dan Cantik di FB Page Peralatan Sekolah Murah


Beg atau beg tangan memang sinonim bagi insan yang bergelar perempuan.Pantang nampak sales mesti beli kan?Brand pulak macam-macam sekarang ni..Gucci la,Couch la...LV la..dan seangkatan dengannya..Hahaha...Tapi zaman sekarang ni,lelaki pun gila beg jugak macam perempuan..

Irna lebih suka beg tangan jenis sporty.Contohnya jenama Adidas,Nike atau Puma. Irna lebih kepada fesyen santai bukan kasual..
Irna selalunya akan bawa backpack atau tote bag kalau keluar rumah.Even pegi keja pun.

Irna teringin sangat nak beg ni..Especially yg merah tu..

Nike Tote Bag 230

 

dan yang ni...



Photo: Beg Sekolah Mahal? Kualiti tidak setanding harga? Baru beli sebulan dah koyak kerana beg berat?Benang mula retas sana sini?
Zip rosak? SMS/WHatsAPp "ADSBOX" ke 013-6938523

Kami pakar dalam menyediakan beg sekolah yang berkualiti, harga mampu milik,mesra tulang belakang dan boleh menampung berat yang tinggi

Promosi JIMAT sedang berlangsung sekarang.Dapatkan Premium Quality Adidas School Beg dgn harga RM69 sahaja + POS PERCUMA (Harga asal RM99 seunit) sekarang dengan 

SMS/WHatsAPp "ADSBOX" ke 013-6938523
SMS/WHatsAPp "ADSBOX" ke 013-6938523
SMS/WHatsAPp "ADSBOX" ke 013-6938523

Komen <SAYA NAK> untuk melayakkan anda mendapat harga ISTIMEWA ini.

P/S : Mohon TAG kawan2 anda yg sedang mencari beg sekolah yang berkualiti dan mampu milik ini. :) 


Sesiapa yang nak beli untuk anak-anak atau untuk travel,bolehlah tengok di 


Memang harganya berbaloi dan menarik beg-beg yang dijual di page tu..

World Youth Stamp Exhibition 2014

Photo: COUNTDOWN  :   4DAYS TO  MALAYSIA2014.
FIRST ARRIVAL OF GUEST :  TOMORROW. 

Malaysia terpilih untuk mengadakan satu event khas buat pengumpul setem remaja dalam dan luar negara 

iaitu 

World Youth Stamp Exhibition pada 1-6 Disember di KLCC Conventaion Centre
 Masuk adalah percuma.

Event ini dianjurkan oleh MCMC,POS Malaysia dan PSM.
Event tersebut menampilkan lebih kurang 1 juta setem dari 30 negara.Terdapat juga aktiviti-aktiviti menarik disediakan sepanjang event tersebut.

Akitiviti-aktiviti Menarik ialah :
  • Persembahan artis
  • Booth SetemKu
  • Lukisan Doodle
  •  Pertandingan Setem Illustri Manga
  • Koleksi Setem
  • KLwyse Mechandise


Nov 27, 2014

1st Anniversary Giveaway Mind Meld

http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/11/1st-anniversary-giveaway-mind-meld.html 
 Klik banner utk join


Date : 27 November - 27 December 2014
 


GIVEAWAY KUSARAH 2014

*klik banner untuk join

Syarat-syarat penyertaan;
  • Warganegara Malaysia
  • Seorang blogger sama ada lelaki atau perempuan
  • Patuhi semua syarat yang ditetapkan
Start : 25 November 2014
Deadline : 25 December 2014
Winner Announce : 27 December 2014 (My Birthday! Tick on your calendar :p)


PRIZES

Top Refferral; [ 1 Winner ]
  • Tribal Blouse
  • 2x Button Badge

Top Comment in your entry (more than 40 comment); [ 1 Winner ]
  • 2x Chiffon Shawl 

Random Winner; [ 5 Winner ]
  • 5x Mystery Gift

Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom

both;">

Assalamualaikum w.b.t.


Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom secara rasminya dilancarkan hari ni. Giveaway ini adalah bersempena dengan sambutan hari lahir Yana pada 17 November ni. Alhamdulillah, masih berpeluang untuk menyambut hari lahir pada tahun ni...Insyaallah. 

Giveaway ini akan berlangsung sepanjang bulan November sahaja iaitu pada 1 November 2014 (12.01 am) hingga 30 November 2014 (11.59 pm). Jadi semua bloggerista yang cantik, manis, kachak dan hensem...Yana sukacita menjemput korang untuk join GA ni yer. Bagi menghargai penaja-penaja yang baik hati untuk menaja hadiah-hadiah GA ni, so...korang kena lah ikut syarat di bawah yer :-

SENARAI HADIAH :

Mystery Gift x 1 Top Referral [Yana Afi]
Blog Review x 2 dan Bloglist x 3 [Syira Lokman]
Kain Telekung Sulam x 1 [Hasrul Hassan]
1 Mineral Eye Colour Mary Kay + 1 Free Facial dan 1 Lip Applicator Mary Kay + 1 Free Facial
[Sofuriah Hashim]
Topup RM5 x 2 [Syahira Nadia]
Topup RM5 x 1 [Izwani Eliyana]
Barangan Kosmetik x 1 [Love Lissa]
Shawl x 1 [Amy Shah]
Blog Review & Bloglist x 3 [Wadhihah Hadi]
Novel + Autograf Penulis Eksklusif x 2 [Anies] 

Nak join? Klik Birthday Giveaway by Yana Pink Blossom.
Good Luck!!!


Nov 26, 2014

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

hai semua blogger!

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro))

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah.
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni,
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah!
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer!
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

Nov 25, 2014

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com



Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Anda akan benar-benar kagum, apabila anda melihat apa yang ia boleh lakukan untuk muka anda dalam setengah jam yang pertama sahaja!

Anda akan melihat bahawa kulit kusam, menggerutu dan kulit kendur di wajah anda mula muncul lebih licin, lebih segar, lebih tegang dalam masa beberapa hari. Pastinya dengan EPHYRA SKIN BAR, rahsia kecantikan semulajadi menjadi milik anda....


WAJAH CERAH BERSERI TANPA CELA, EPHYRA SKIN BAR sabun ajaib untuk kecantikan kulit dan wajah anda. Formulasi terbaik + Kesan Menakjubkan!!
  • Menggebu dan mencerahkan kulit
  • Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
  • Menghilangkan parut dan kedutan
  • Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
  • Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah
Kesan Penggunaan ( hasil berdasarkan testimoni dari 300 pengguna selama 7 hari )
  • Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang
  • Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Menghilangkan parut jerawat & jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
  • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
  • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan ( ketiak )



EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
  • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam
  • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.
  • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Kelebihan EPHYRA SKIN BAR :
  • Ciri-ciri antioksida. Apabila sabun yang mengandungi ciri-ciri antioksida, ia benar-benar boleh memberikan kesan yang baik pada kulit anda. Ia dapat membuang racun yang dihasilkan oleh badan dan melindungi kulit anda dari kerosakan yang sedia ada dan selanjutnya.
  • Ciri-ciri anti-penuaan. Pengggunaan EPHYRA SKIN BAR secara konsisten dapat merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle / kerut)
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti pencemaran, matahari, iklim, asap rokok dan sebagainya.
  • Pencerahan kulit. Tidak semua sabun dapat mencerahkan kulit anda. Ada yang tidak boleh benar-benar memberikan hasil yang anda harapkan. Tetapi dengan EPHYRA SKIN BAR, dapat dilihat kecerahan kulit yang mengagumkan tanpa pengelupasan kulit, dan selamat digunakan.
  • Glutathione bertindak menghalang pengeluaran melanin dalam kulit anda sehingga memberikan efek lutsinar dan kulit anda bercahaya semula jadi dan berseri-seri. Selain daripada itu semua, ia tidak hanya berfungsi sebagai sabun pemutih tetapi produk penjagaan kulit lengkap yang menghilangkan masalah kulit untuk semua lelaki mahupun wanita.
Soalan yang kerap ditanya :
  1. EPHYRA Skin Bar ni berkesan ke? Insyallah berkesan, kerana dah lebih 300 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus
  2. Skin bar ni boleh tahan berapa lama? Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.
  3. Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni? Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy fragrance
  4. Berapa lama nak lihat kesannya? Bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu.
  5. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.
  6. Macamana nak guna? Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka. Urut seketika dalam 2-3 minit. Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit. Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa ( boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain )
  7. Setakat ini, hanya Ephyra Skin Bar saja? Ephyra ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack). Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita. Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra kerana bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan lebih sempurna. Jika guna kedua-duanya ( minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin bar) , kesan yang menakjubkan akan diperolehi.
  8. Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks? Boleh. Sangat digalakkan.
  9. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh tiada masalah. Sabun Ephyra Skin Bar membersihkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati dan sangat ‘mild’ dan boleh digunakan bersama toner dan pelembap dari jenama lain.
  10. Kalau ada resdung, boleh pakai? Boleh.
  11. Ada kesan-kesan sampingan tak? Macam menggelupas ker? Pedih kalau kena matahari ke? Tiada kesan sampingan. Ephyra Skin Bar, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit. Ephyra Skin Bar tidak mengandungi Hydroquinone.
  12. Boleh pakai kat badan sekali? Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh badan.
  13. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  14. Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran? Insyallah Ephyra Skin Bar akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula Januari 2015 nanti. Saiz untuk jualan adalah 50 gram dengan harga RM40.

Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 ( office hours only)



Sila jawab soalan-soalan berikut :

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar? Saya Sendiri

Umur pengguna? 31 tahun

Jantina pengguna? Perempuan

Jenis kulit? Berminyak dan Sensitif

Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
Banyak ruam kecil dan pori terbuka

Pengguna Ephyra? Tidak


Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 24 November hingga 3 Disember 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Oceanlife Marketing Sdn Bhd dalam mencari 50 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Nov 21, 2014

Kebaya Giveaway by Izzlegacy Boutique

Banner Kebaya Giveaway ini perlu dimasukkan didalam entry giveaway ya. 
Klik banner untuk join

Cantik x kebaya nyonya ni?Mesti la cantik kan?Memang nampak mcm perempuan Melayu Terakhir kalau pakai kebaya nyonya yang cantik ni..Hehehe...

Kalau nak kebaya nyonya yang cantik ni,boleh la cari di Izzlegacy Boutique yang terletak di Seri Kembangan,Selangor. Terdapat lebih 650 design baju kebaya nyonya dengan pelbagai corak,warna dan motif.

 Sesiapa yang nak tambah koleksi baju kebaya,boleh la join Kebaya Giveaway dari Izzlegacy Boutique ni.Dapat percuma...Heheheh..

1.Sebab Irna perlu menang kebaya dari koleksi Izzlegacy ialah ini merupakan salah satu koleksi yang Irna pernah impikan sewaktu Irna masih belajar dulu.Tapi impian ini tak dapat ditunaikan kerana Irna mengandungkan anak sulung waktu tu.Jadi x boleh la beli...

2. Sebab Irna dan rakan-rakan perlu singgah shopping di Izzlegacy Boutique ialah terdapat banyak koleksi baju kebaya,jubah dan hijab yang cantik dan menarik di sana.Bersesuaian dengan fesyen muslimah masa kini.

3. Saya teringin sangat nak shopping Opah Kimono Kebaya warna Pink

Opah Kimono Pink

dan Princess Tutu Skirts ni

princess tutu skirts 

Jom bloggers...join GA ni..

 1.  http://www.mamaniza.com/
2. http://sallyyatiey.blogspot.com/
3. http://sallysamsaiman.blogspot.com/
4. http://suriaamanda.blogspot.com/
5. http://farahwahyda.blogspot.com/
6. http://letopkeypad.blogspot.com/
7. http://www.kisahemasputih.com/

LOKASI 

28-1, Block A, Jalan Atmosphere 3
The Atmosphere, Pusat Bandar Putra Permai
43300 Seri Kembangan, Selangor 

WEBSITE
 

ONLINE STORE

Festival EH EH Busfest 2014 di Putrajaya...

 
Jom ramai-ramai kita ke Festival EH EH Busfest 2014 di Putrajaya.
Festival ini dianjurkan buat kali pertama oleh Pengangkutan Awam Putrajaya Sdn Bhd@Nadi Putra dengan kerjasama EH EH Bazaar,Perbadanan Putrajaya dan DPMM.

EH EH Busfest 2014 ini adalah salah satu aktiviti kempen untuk meningkatkan kesedaran kepada orang awam terhadap penggunaan pengangkutan awam iaitu bas. Selain itu,festival ini diadakan untuk mempromosikan Stesen Putrajaya Sentral sebagai hub pengangkutan awam di Putrajaya,Sepang,Dengkil dan Cyberjaya.


Tarikh : 5 - 7 Disember 2014
 Waktu : 10 pagi - 10 malam
Lokasi : Sekitar Stesen Putrajaya Sentral,Presint 7,Putrajaya

Banyak aktiviti-aktiviti menarik yang disediakan untuk orang awam yang berkunjung di sana.Booth jualan juga ada disediakan..

Nak tahu lebih lanjut mengenai festival EH EH Busfest 2014 ini,sila klik di bawah..



Nov 20, 2014

Selamat Hari Kanak-Kanak Sedunia..


Nov 19, 2014

Fiesta Muslimah Berita Harian 2014

Photo: Kepada semua pembaca BH, jangan lepaskan peluang untuk berkunjung ke Fiesta Muslimah BH 2014. Pelbagai aktiviti menarik menanti anda. Kepada 1,000 pengunjung awal akan mendapat 20% diskaun barangan dan tidak ketinggalan 10 cabutan bertuah baucar tunai. 

Fiesta Muslimah Berita Harian 2014 adalah acara pertama yang dianjurkan oleh  Berita Harian dengan kerjasama daripada Maxis,Sunsilk dan Zalora.Konsep muslimah yang dipilih sejajar dengan gelombang industri fesyen berkonsepkan Muslimah di negara ini.

Banyak aktiviti yang disediakan sepanjang fiesta ini diadakan seperti pertunjukan fesyen busana muslimah,bual bicara bersama usahawan muda wanita berjaya,tutorial pemakaian tudung,persembahan dari artis tempatan,booth jualan dan sebagainya.

Bagi 1000 pengunjung awal yang datang ke fiesta ini akan mendapat diskaun 20% diskaun barangan yang dijual di situ..Cabutan bertuah juga disediakan iaitu baucer tunai Zalora..

Kalau nak tahu apa lagi aktiviti yang menarik di sana,jom ramai-ramai kita ke sana pada
23 November 2014 bertempat di Zebra Square KL dari 10 pagi - 7 malam.


Nov 18, 2014

Kena Jadi BodyGuard Qayyum..

Tengok tittle entry Irna mesti heran kan?Hahaha...Kena jadi bodyguard untuk anak sendiri..Pasal pa erk?

Sebenarnya tadika Qayyum ada buat lawatan melawat tempat-tempat di sekitar Sungai Petani..Jadi disebabkan Qayyum ni special sikit,Irna kena ikut sekali semasa lawatan tu..Kena jadi bodyguard Qayyum untuk control dia sepanjang lawatan tadika dia...Cikgu tadika Qayyum pula bukan muda..Dah baya mak2 kita ja..Nak jaga anak murid ramai lak..Mudahkan tugas cikgu ja...

Irna nak juga Qayyum terlibat dengan aktiviti luar..Tengok interaksi dia dengan rakan sebaya.Irna cuma tengok dari jauh ja..Alhamdulilah,Qayyum boleh berkomunikasi dengan rakan sekelasnya.Cuma arahan cikgu tu kadang2 ikut...kadang2 x ikut...

First tempat yang dituju ialah Muzium Arkeleogi Lembah Bujang,Merbok.Selepas tu ronda sekitar Sungai Petani..Last singgah di Taman Jubli untuk makan dan main di situ...

Semua berjalan lancar sepanjang lawatan.Qayyum okay dan tak ada tantrum..Irna pula,dapat gelaran cikgu masa lawatan...Mungkin budak2 tu ingat Irna ni cikgu baru kot...Hahaha...Bukan senang nak handle budak2 ni...Merayau merata.....

 

 * Qayyum yang pakai uniform biru tu..Maknya silap info..Sepatutnya kena pakai baju sukan...




Nov 17, 2014

Petua Untuk Sedapkan Ayam Goreng

Ayam goreng selalunya disukai oleh kanak-kanak termasuklah anak Irna Si Qayyum.Menu harian mesti ada ayam goreng..Bertambah nasi kalau ada ayam goreng.

Selalunya ayam goreng ni biasa ja rasanya kan?Rasa masin sikit2 ja.Jadi Irna nak bagi petua nak sedapkan ayam goreng.

Setiap kali Irna goreng ayam,Irna akan ambil bawang besar atau bawang merah.Pastu potong kepada 4 bahgian tanpa buang kulitnya.Selepas masukkan ayam dalam kuali,tggu dulu selama 5 minit dan masukkan bawang yang dipotong tadi ke dalam kuali.Automatik,bau ayam goreng tu wangi satu rumah.Petua ni asalnya dari mak mertua Irna.

Nov 13, 2014

Khas Buat Peminat Aiskrim Magnum Esok!!!!

Photo: Ladies and gentlemen, we hear you! 

MAGNUM KUALA LUMPUR is finally coming to town! 

Be the first 500 to get a FREE* customized Make My Magnum ice cream! On top of that, there will also be some surprises in store for you!

See you there, pleasure seekers!

(*limited to 500 patrons on a first-come, first-serve basis.) 

Berita baik khas buat peminat aiskrim Magnum yang mebeles tu..Tak tahan godaan tgk aiskrim Magnum ni..Tambahan pulak dapat yang boleh customize sendiri Magnum tu ikut suka..Free pulak..
Nasib baik la dekat KL....Kalau dekat,awal lagi dah sampai sana...Hehehe..

Hanya untuk 500 org yang terawal. Siapa cepat dia dapat.....

Date : 14 Nov 2014
Venue : Level 3,Mid Valley Megamall
Time : 10 am



Nov 12, 2014

Barangan Travel Yang Perlu Utk Percutian Anda Ada Di GroupMe



Sekarang ni dah dekat musim cuti sekolah.Mesti banyak diantara kita yang dah merancang percutian bersama keluarga tidak kira di dalam dan luar negara.

Kalau bercuti,mesti la bawa pakaian,barangan peribadi dan sewaktu dengannya kan?
Jadi Irna akan bagi contoh barangan yang korang perlu untuk isi barangan korang tu..Semua ni korang boleh beli di website GroupMe.


1. Travel Document Pouch 
* Kegunaan : Untuk simpan dokumen penting macam passport,tiket kapalterbang,IC,Kad Kredit dan sebagainya.Senang simpan dalam satu beg.

 

2.  Travel Toiletries Pouch
* Kegunaan :Untuk simpan semua barang peribadi seperti berus gigi,syampu rambut dan badan,losyen dan sebagainya.
 
Combo Set : RM 36 termasuk pos [Semenanjung]
: RM 39 termasuk pos [Sabah/Sarawak]

Klik link di bawah.
http://www.groupme.my/Product/Traveller-Combo-Document-Pouch--Toiletries-Pouch-Pay-only-RM30-instead-of-RM90/16885


3.  Foldable Shopping Bag
*Kegunaan: Simpan pakaian,shopping cenderamata di tempat percutian.




Harga : RM 22.90 termasuk pos [Semenanjung]
: RM 25.90 termasuk pos [Sabah/Sarawak]


4. Traveling and Hiking Expandable Sports Pouch
*Kegunaan: Sesuai untuk korang yang nak buat aktiviti lasak semasa bercuti.Mudah untuk simpan handphone,kunci dan dompet.


Harga : RM 24.00 termasuk pos [Semenanjung]
: RM 27.00 termasuk pos [Sabah/Sarawak]

http://www.groupme.my/Product/Travelling-and-Hiking-Expandable-Sports-Pouch-Available-in-2-Different-Types-Pay-only-RM18-instead-of-RM59/17212
 
 
5.  Unisex Vintage 3 in 1 Bag
*Kegunaan: Boleh guna sebagai slingbag,handbag dan backpack.

 
Harga : RM 40.00 termasuk pos [Semenanjung]
: RM 42.00 termasuk pos [Sabah/Sarawak]

http://www.groupme.my/Product/Unisex-Vintage-3-in-1-Bag-Available-in-4-Different-Colors-Pay-only-RM33-instead-of-RM98/17268

 5. Powerbank
*Kegunaan: Untuk cas bateri handphone dan kamera korang..Ni wajib ada.


Mini 5600 Powerbank

Harga : RM 35.90 termasuk pos [Semenanjung]
: RM 38.90 termasuk pos [Sabah/Sarawak]

http://www.groupme.my/Product/Mini-5600-Powerbank-Suitable-for-Travellers-Ultra-Slim-Lightweight-Available-in-6-Different-Colors-Pay-only-RM2990-instead-of-RM99/17405


PN901 Pineng 2500MAH Powerbank

Harga : RM 36.00 / Pos Percuma
: RM 51.00 termasuk pos [Sabah/Sarawak]

http://www.groupme.my/Product/PN901-PINENG-2500mAH-Power-Bank-Available-in-Pink-and-Silver-Colors-Pay-only-RM36-instead-of-RM120-Free-Delivery-within-Peninsular-Malaysia/17968


Nak tahu lagi produk apa yang terdapat di GroupMe,klik link website di bawah..

http://www.groupme.my/Deals

Nov 11, 2014

Lazada Online Revolution 11/11


Lazada Malaysia akan mengadakan "Online Revolution" bermula jam 11 pagi hari ini iaitu 11 November - 12 Disember 2014

Lazada Malaysia menawarkan diskaun sehingga 94% bagi produk yang terpilih.
 Antara produk yang menarik perhatian Irna ialah koleksi jam tangan dimana diskaun yang ditawarkan sehingga 89% .

First jam tangan yang Irna berkenan sangat sebab warnanya pink dan designnya yang unik dan tersendiri..

ODM DD106-3 Bloc Collection
RM299.00 
63%
RM110.00
 

Kena simpan duit dulu la klau nak beli jam ni..Hehehehe..

Tggu apa lagi..Cepat la shopping kat Lazada ni.Rugi tak grab peluang ni.Bukan selalu ada promosi macam ni..

Website Lazada Malaysia





Aplikasi Nester Untuk Kawal Penggunaan Gajet Anak Anda.

Cover art 

Aplikasi Nester ialah aplikasi kunci untuk kanak-kanak disamping mengajar mereka tentang penggunaan masa dan kawalan diri semasa bermain.

Irna sendiri pun dah  menggunakan aplikasi ni pada tablet Irna.
Irna buat testimoni aplikasi ni pada anak ke2 Irna,Qayyum.Dia memang "gadgetholic".
Pantang nampak gajet,mesti dia godam habis...

Resultnya : Qayyum boleh ikut rules yang Irna buat iaitu boleh bermain selama 60minit untuk 4 aplikasi yang Irna setting pada Parent Mode.Qayyum dah tak tantrum lagi selepas masa bermain habis. 

Child Mode & Time Education - screenshot 

 Child Mode untuk anak dan Parent Mode untuk parent setting aplikasi yang sesuai digunakan untuk anak. 

 
Child Mode & Time Education - screenshot


Nov 10, 2014

Promosi Air Asia Free Seats

Photo: AirAsia FREE SEATS is back & we're NOW open for sale! Head on over to http://bit.ly/1w4Vg9d to grab your FREE SEATS!  #BiggerThanBIG

Share this NOW! 

Booking Period: 10 Nov - 16 Nov 2014
Travel Period: 10 June 2015 - 17 Jan 2016 

Booking Period : 10 Nov - 16 Nov 2014
Travel Period : 10 June 2015 - 17 January 2016
Kepada yang plan nak bercuti tahun depan,boleh la dapatkan tiket percuma ini sementara masih ada...
Bukan senang nak dapat peluang macam ni..


Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com



Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.



WhatsApp & Line : 016 4858235



Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

Irna perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk kerana anak Irna yg bongsu kerap digigit nyamuk walau di mana dia berada.Duduk tak sampai seminit mesti ada kesan gigitan nyamuk di badannya.Tambahan pula,sekarang ini wabak denggi semakin berleluasa.Harap dengan Bugslock ni,Irna dapat meyelesaikan masalah anak Irna.

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Nov 6, 2014

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)

Haaa!

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman dah masuk edisi yang keempat..Macam biasa la GA ni dibuat sempena untuk memberi penghargaan utk korang yang still datang blog Sally walaupun tuan blog dia tgh sibuk bercuti...So, siapa nak souvenirs daripada Korea..? Hehehe...Kalau nak, sila la ikuti syarat-syarat dibawah ye...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/11/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html



Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih 5 orang blogger ye...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 6th November 2014 - 16th November 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)

Nov 4, 2014

Cabaran November #1 - 11 Buah Filem Yang Digemari..

http://2.bp.blogspot.com/-neB80auA3YI/VFTgOZ3gY-I/AAAAAAAAKUE/L3YjTKuc-fA/s1600/CABARAN%2BNOV%2B1.png 

Ptg ni Irna nak update pasal cabaran November ni...Terlambat join cabaran ni..Jadi Irna nak mula utk cabaran utk hari ini..

#4 - 11 BUAH FILEM YANG PALING DIGEMARI 

1- Kuch-Kuch Hota Hai

2. All series Harry Potter
 
3. KL Menjerit
 
4. Maleficent

 
5. Lara Croft Tomb Raider
 

6.Avatar


 
7.My Name Is Khan
 
 
8. Laila Isabella


9. Ironman 3

 
10.Night At The Museum
 
11.Ninja Turtles the movie