Jul 16, 2014

Harga Baru Lesen Kereta dan Motosikal Mulai 14 Julai 2014

Bermula 14 Julai 2014,harga Lesen Kereta (Kelas D) dan Motosikal (Kelas B2) akan naik lagi disebabkan naiktaraf Kurikulum Pendidikan Pemandu (KPP) oleh JPJ.Ia berkuatkuasa serta merta di seluruh institusi memandu negara.

 Format baru Lesen Kereta dan Motosikal 2014

  • Penambahan modul kelas KPP merangkumi 3 teras atau 3 elemen utama.
  • Buku teks KPP baru / Sukatan Pembelajaran Terkini
  • Kelas modul KPP utk kereta dan motosikal diasingkan.
  • Ujian Komputer juga berbeza utk kereta dan motosikal

 Harga Terkini utk Lesen Kereta dan Motosikal 2014

  • Lesen Kereta (Kelas D) ~ RM 1200 dinaik ke RM2000
  • Lesen Motosikal (Kelas B2) ~ RM600 dinaikkan ke RM1050 *Termasuk yuran lesen

  Kelas D

 harga kereta

Kelas B2
 
 b2

"Super Raya Sale" Bersama Lazada


 Displaying SuperRaya.png

Sempena hari raya Aidilfitri yang kian hampir,Lazada Malaysia menganjurkan "Super Raya" selama satu hari iaitu pada 16 Julai 2014.Ia diadakan sempena aktiviti tahunan Tourism Malaysia iaitu 1Malaysia Mega Sale  yang merupakan acara membeli-belah yg terkenal di Malaysia.

"Super Raya Sale" ini melibatkan kesemua 13 kategori barangan yang ditawarkan di Lazada.Pelanggan boleh menikmati diskaun sehingga 92% ketika membeli-belah di Lazada.

 Displaying Raya Open House.png

 Displaying HattaDolmat.png

Selain itu,Lazada juga menganjurkan permainan "Wheel Of Raya"sepanjang jualan berlangsung utk memberi peluang kepada pelanggan utk memenangi hadiah menarik seperti baucer tunai bernilai RM39,000 dan 1000 unit cecair pencuci pinggan mangkuk berjenama JOY.
Displaying WheelOFRaya.png 

Maklumat lanjut mengenai "Super Raya Sale" ni..sila klik link dibawah

Product Review : Safi Shayla Utk Wanita Bertudung


Rambut gugur?Byk kelemumur?Rambut kusam?Kasar?..Mcmana nk buat ni?Saya bertudung..
.Jangan risau..SAFI ada jawapannya..

Safi ada mengeluarkan produk terbaru penjagaan rambut khas utk wanita bertudung iaitu SAFI SHAYLA..Terdapat 4 variasi Syampu Safi Shayla iaitu Licin Terurus,Segar Bermaya,Kawalan Rambut Gugur,Anti Kelemumur serta Perapi Rambut dan Penyegar Kulit Kepala.Produk ini menggunakan Habbatus Sauda sebagai salah satu ramuan.Produk Safi  ni halal,selamat dan suci.
Review utk hari berdasarkan pengalaman Irna sendiri guna produk ni disebabkan masalah kelemumur..Tambahan pula Irna wanita berkerjaya yg bertudung..Banyak produk Irna dah cuba..Tetap ada lg kelemumur..Susah nak cari produk ni masa mula dikeluarkan.Merata Irna cari..Guardin dan Watson pun x ada produk ni..Akhirnya jumpa jgk kat Giant..
Utk produk ni,Irna pilih syampu Safi Shayla utk Anti Kelemumur dan Penyegar Kulit Kepala.

Anti KelemumurPenyegar Kulit Kepala


Syampu Safi Shayla Anti Kelemumur ni mmg bagus.Masa Irna syampu rambut dengan syampu ni,rasa berangin dan sejuk rambut dan kulit kepala..Best sgt..Bau pun wangi sgt...Lepas syampu,Irna guna pulak Penyegar Kulit Kepala.Yg ni ditambah dengan Menthol. dan baunya kekal lama walaupun pakai tudung dlm jangka masa yg lama..Sesuai sgt la dengan Irna yg bekerja..Pegi kerja pun,dah x rasa gatal kulit kepala lagi...Memang puas hati dan berbaloi beli produk ni..

Irna bagi 5
utk produk ni....


Apa lagi...Wanita bertudung di luar sana...Cubalah produk ini..Pasti dapat mengatasi masalah rambut anda..Rugi x beli..