About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Sep 30, 2016

WePrint,Cetak Gambar dengan Pantas Menggunakan Applikasi WeChat


Kalau cakap pasal gambar,mesti banyak gambar yang korang snap dalam handphone korang kan? Banyak sangat sampai penuh memori kan? Nak cetak makan masa pula....Malas lagi....Tapi sayang nak buang pula...Kini dah ada mesin pencetak yang boleh cetak gambar korang " on the spot " tau !

WePrint ialah mesin pencetak segera yang mengahsilkan gambar yang berkualiti tinggi.
Dengan WePrint,korang boleh print menggunakan aplikasi WeChat tau...Ianya yang pertama di Malaysia sejak tahu 2015.
Nak tahu macam mana rupa mesin WePrint tu

Ni la rupanya mesin pencetak WePrint tu...


Selain cetak gambar di atas kertas gambar,ia juga boleh mencetak di atas button badge,casing handphone,keychain dan sebagainya.



 Gambar yang dicetak menggunakan mesin WePrint

  



Cara Menggunakan Mesin WePrint

 

atau ikut video ini...




Kelebihan WePrint bagi Umum

Dengan adanya WePrint,organisasi atau syarikat dapat mengunakannya sebagai satu tarikan untuk mempromosikan produk atau perkhidmatan mereka kepada umum. Ia dapat digunakan di majlis syarikat, korporat ,photobooth dan sebgainya. WePrint turut menyediakan templete yang membolehkan korang meletakkan logo,nama syarikat atau sebagainya mengenai syarikat atau organisasi korang.




Cara Mendapatkan Khidmat WePrint 


Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
Add: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor.

Contact number: 019-985 8151 (Elaine)
 
Email: order@libertyprinting.com.my 
atau 

Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)
 



Kalau korang ternampak mesin WePrint ni di mana-mana,korang boleh guna kod di bawah ni ya...Dapat diskaun 10% bagi setiap pembelian.
Hanya sah sehingga 30 November 2016

 



Sep 23, 2016

Harum Malam,Supplemen Dalaman Utk Wanita.



Harum Malam diformulasi dengan ekstrak ros yang sememangnya bagus untuk menangani masalah
bau badan. Harum Malam ini sebenarnya supplement khusus untuk kaum wanita. Supplemen yang
dapat membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Bukan itu saja, malah dapat merawat
masalah seperti keputihan, gatal² vagina, mengetatkan vagina, hilang hanyir haid dan lain² lagi.
Harum Malam bukan untuk wanita yang sudah berkahwin sahaja tetapi sesuai juga untuk anak dara.
Boleh di ambil setiap hari walaupun period, dalam pantang dan menyusu bayi. Untuk wanita yang mengandung  tidak digalakkan untuk consume sebab takut akan mengalami kesukaran bersalin
(sempit).
 Golongan yang sesuai ambil minuman kesihatan Harum Malam:

✔ Wanita Berkahwin
✔ Anak Dara
✔ Wanita Berpantang
✔ Sesuai untuk yang menyusukan anak
✔ Sesuai untuk usia 50 tahun ke atas


Kelebihan dan khasiat minuman kesihatan Harum Malam:

✔ Membantu menyegar dan menyihatkan badan.
✔ Mencantikkan dan menaikkan seri wajah.
✔ Membantu menghilangkan bau badan dan mulut.
✔ Melegakan panas badan.
✔ Menegangkan payudara.
✔ Memulihkan rasa rapat.
✔ Mengencang otot kewanitaan.
✔ Menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal.
✔ Menambah keharmonian suami isteri.
✔ Menyihatkan rahim.
✔ Mencantikkan payudara agar sihat dan montok.
✔ Bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering
✔ Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina
 ✔ Membantu membunuh bakteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kerap kencing
✔ Meningkatkan sistem tahan tubuh serta menstabilkan hormon
✔ Mengurangkan tekanan dan tension
✔ Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan

Kandungan:

Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat, Buah Delima, Manjakani,
Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica, strawberry, senna.
100% ramuan asli


Pantang Larang Semasa Mengamalkan Harum Malam:

– Elakkan minuman berais
– Ibu mengandung tidak dibenarkan
– Minum ikut sukatan yang dibenarkan sahaja ( Tidak digalakkan mengambil lebih dari sukatan )
– Untuk kesan yang maksimum,amalkan setiap hari.

Sep 20, 2016

Quinny Zapp Xtra 2 Pilihan Terbaik Baby Stroller



Sedang mencari Baby Stroller terbaik untuk si kecil anda? Serius... memang rambang mata kalau kita survey baby stroller ini. Ada pelbagai jenama yang ada di pasaran. Nak pilih yang sesuai bukan senang. Selain kita pilih jenama, kita juga pilih kualiti supaya stroller tersebut boleh tahan lama dan selamat.

Apa yang penting bayi kita selesa dan selamat. Itu adalah matlamat penting dalam pemilihan stroller bayi. Diharapkan para ibu jangan ambil ringan perkara ini.

So.... di sini saya nak review satu baby stroller yang paling top di kalangan ibu-ibu yang baru menimang cahaya mata. Jenama Baby stroller ini boleh saya katakan adalah top list di dalam senarai jenama baby stroller yang ada di luar sana.

Baby Stroller yang saya perkatakan ini adalah Quinny Zapp Xtra 2. Yes, jenama Quinny memang tidak asing lagi. Dalam banyak-banyak model. Model Zapp Xtra 2 adalah diantara model yang mampu milik berbanding model Quinny yang lain.



Model Quinny Zapp Xtra 2.0 ini sesuai untuk new born sehingga anak berumur 3 setengah tahun. Anda boleh lihat gambar dibawah sebagai rujukan.


Sangat berbaloi kan? Lama juga boleh digunakan.

So, Quinny Zapp Xtra 2 memang bagus sebab dia boleh fold terus. Jadi memang kecik dan kompak. Space dalam bonet kereta anda boleh jimat. Tengok gambar dibawah.



Dibawah adalah details Quinny Zapp Xtra 2.0


  • Very Compact: Quinny Zapp Xtra 2 can be folded with the seat into a compact package.
  • Extremely Manoeuvrable: The Zap Xtra 2 swivel wheel guarantee ease of steering, moving around any obstacles in the city
  • 3 Forward and 2 rearward positions: Choose from 3 forward and 2 rearward facing recline positions for Xtra seating comfort.
  • Height Adjustable Footrest: The footrest adjusts is to allow for your child’s relaxed afternoon nap.
  • Repellent Fabrics: The Quinny Zapp Xtra 2 seat cover is water repellent, so simply wipe-clean any spill.
  • XL Sun Canopy: The Quinny Zapp Xtra 2 has an XL canopy to shield your child from sun, wind and rain.
  • Shopping Basket: Shopping is made is with the spacious, easy access shopping basket that holds up to 5kg.
  • Swivel Wheel: Move around smoothly without hassle or lock the swivel front wheel on rough terrain.

Masih tidak dapat gambarkan bagaimana Quinny Zapp Xtra 2 ini?

Apa kata tonton video dibawah. Memang Awesome stroller ini.




Jom Baca Testimoni Ibu Yang Sudah Beli.


Ibu 1: Memang puas hati beli sebab anak memang nak duduk dalam stroller dan pengendalian stroller ni pun best, smooth je tolak dan agak compact jugak. Letak dalam boot kereta memang tak mkn space .

Ibu 2: The 3 wheels make it so easy to push and turn around with very little space (I’m sure I could do a 360 degree turn in it on the same spot!) It was easy weaving through the crowds at The Baby Show!

Ibu 3: Untuk yang selalu travel naik flight, i tak rasa quinny zapp xtra ni is the best choice.

Opss... sebelum lupa. Stroller ini boleh pasang sekali dengan Maxi-Cosi Cabriofix. Jika baby new born sesuai beli sekali dan boleh diangkat dan pasang di dalam kereta pula.




Dimana Mahu Beli Stroller Ini?


Ok... part ini sebenarnya kene hati-hati juga. Sebab saya pernah lihat ada Quinny Zapp Xtra 2.0 tiruan yang dijual Pusat Borong di Klang. Jadi hati-hati jika ada yang jual murah.

Silalah beli di butik-butik bayi yang diyakini. Tapi jika anda ingin membeli diatas talian.

Saya cadangkan anda beli di website The Baby Store ( www.thebabystore.com.my) . Website ini memang menjual Quinny original yang diambil melalui distributor di Malaysia.

Ada juga yang jual stroller ini yang diambil melalui Singapore. Tapi masalah yang akan anda hadapi adalah jika berlaku kerosakkan. Nak repair? nun.. kene hantar ke Singapore.... memang tidak berbaloi.

So.. memang saya rekemen beli sahaja di website The Baby Store. Diskaun pun ada juga.. jangan risau. Apa yang penting beli barang Original tanpa was-was.

Klik sahaja butang "Order Now" dibawah jika anda ingin dapatkan baby stroller ini.

Jika anda first time daftar di website tersebut. Jangan lupa claim 200 points masa check out. Ada diskaun lagi. Eh... ada lagi tau... setiap RM1 belian anda beli. Anda akan kumpul mata ganjaran juga dimana anda boleh tebus pada belian seterusnya... Memang jimat. Serius.

Selamat Berbelanja.


Sep 2, 2016

Status Terkini : Ride To Hajj sudah sampai ke U.A.E


Sebelum ni Eirna ada update entry pasal Ride To Hajj ni...Tengok di sini ....http://eirna-nurasikin.blogspot.my/2016/07/ride-to-hajj-2016ekspedisi-bermotosikal.html


Eirna memang follow berita terkini dari Ride To Hajj dari mula sampai hari ni......Macam-macam dugaan yang rider Ride To Hajj ni tempuhi sepanjang perjalanan ke Mekah.



Motosikal yang digunakan adalah GT128 versi Harimau Malaya.

Diharapkan rider Ride To Hajj berjaya sampai ke destinasi.....

Nanti Eirna update perkembangan terkini mereka ya !