May 27, 2016

Terjatuh cinta pada ZTE Blade V7 Lite...?


ZTE ?
 Pernah dengar nama tapi tak tahu pula sekarang dah keluarkan model handphone terbaru...Dengar ura-ura function handphone terbaru ni setanding dengan jenama terkenal sekarang...Betul ka?
Nak tahu apa model ZTE terbaru tu? 

Model terbaru ZTE yang menjadi bualan di media sosial tu ialah ZTE Blade V7 Lite.
Cantik juga design ZTE ni...Terjatuh cinta pula dengan model terbaru ni...Hehehehe...

Kebetulan Eirna dapat invitation dari Involve Asia untuk join Blogger Contest LAZADA ZTE Blade V7 Lite..Boleh la Eirna review lebih lanjut pasal model terbaru ni..

Model ZTE Blade V7 Lite ini adalah baru lancarkan pada Februari lepas.Menggunakan Android OS V6.0 iaitu Marshmallow,bersaiz 5.0 inci dan direka untuk dual sim.
Direka dengan menggunakan Quad Core processor,2GB RAM dan 16GB ROM.

 

Fungsi ZTE Blade V7 Lite yang Eirna paling suka ialah Fingerprint Sensor.Tak payah susah nak sentuh skrin untuk unlock..Cuma sentuh ja sensor di belakang dan boleh unlock handphone.
Mudah ja...Skrin pun tak terjejas..Selalu sangat masalah skrin tak boleh sentuh  jadi bila Eirna guna handphone sekarang. 

 

Selain tu Eirna suka fungsi Multitouch model ni...Nak tahu sebab apa?Setiap jari yang menyentuh skrin mewakili setiap aplikasi yang kita suka...

 


Rekabentuk model ZTE ni pun boleh tahan juga...Menggunakan aluminium alloy,direka di German dan berukuran 7.9mm bagi ketebalannya.
Nampak moden dan elegan...Bab kamera pula,ni spec yang paling penting Eirna survey kalau nak beli handphone.
Untuk model ZTE ni, kamera belakang adalah 13MP dengan Autofocus.


Siap ada Pro Mode dan Auto Mode....Dah macam DSLR.

 

 

 Untuk kamera hadapan pula, ia menggunakan 8MP dengan LED Flash.

Kiranya kedua-dua kamera bagi model ZTE ni ada flash la....Wah..menariknya..Selalunya cuma dengar kamera belakang ja yang ada flash....

Model ZTE Blade V7 Lite ni cuma dikeluarkan dengan warna silver sahaja..Harga untuk model ni tak silap Eirna cuma RM669....Murah kan ? Dengan spec yang begitu tinggi boleh dibeli dengan harga di bawah RM1k....

Kalau beli kat Lazada.my ,boleh dapat harga lagi murah tau.... Klik link ni....ZTE Blade V7 Lite
This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY blogger contest. ZTE Blade V7 Lite and Lazada voucher sponsored by Lazada Malaysia and shopcoupons.