Nov 21, 2018

Contest Pantas Tonton Video Bento Rilakkuma dan Menang


⚡Contest pantas⚡


View dan komen video BENTO NASI DENGAN KAREKTOR BERUANG RILAKKUMA, dan berpeluang memenangi lunchbox berkualiti import, Boximeal anda sendiri (lunchbox seperti tertera di dalam video yang bernilai lebih RM 60++).


idea bento untuk bekal anak ke sekolah - bento beruang rilakkuma yang comel; bento comel, idea bento mudah; bekal mudah; mudah berbekal ke sekolah



Syarat penyertaan:


  • 1. Tonton video ini sehingga habis.
  • 2. Tinggalkan komen "berkaitan" pada video tersebut. (komen yang unrelated akan dikira sebagai cheating dan penyertaan anda akan disqualified)
  • 3. Copy TEMPLATE CODING dari page contest, untuk buat entri di blog bertajuk "⚡Contest pantas⚡ Tonton Video Bento Rilakkuma dan Menang"
  • 4. Tinggalkan link entri di blog contest.
  • Peraduan tamat , Jumaat 30 November 2018.



3 orang pemenang akan dipilih berdasarkan komen paling menarik. Dan keutamaan diberikan kepada yang subscribe channel Annur Syuhadah! ahaks~


Good luck!




Oct 13, 2018

Kekal Sihat dengan kebaikan Susu UHT Fernleaf


Kesihatan adalah perkara utama yang paling dititikberatkan oleh keluarga terutama anak-anak yang semakin membesar.Pemilihan susu yang berkualiti tinggi dan berkhasiat menjamin kesihatan seisi keluarga.Termasuk keluarga kecil Eirna yang memilih susu UHT dari Fernleaf.
 

Susu UHT dari Fernleaf diperbuat daripada 100% kebaikan susu segar dari New Zealand.Tenusu terbaik di dunia tau...Untuk pengetahuan korang,di New Zealand,mereka mengusahakan ladang mereka secara semulajadi dimana mereka memberi kebebasan kepada lembu mereka.
 Maknanya lembu tenusu diberi kebebasan meragut di padang rumput yang segar dan subur.
Jadi susu yang dihasilkan mempunyai sumber makanan semulajadi kaya dengan kalsium yang mudah diserap oleh tubuh badan.



 Selain itu, ia juga mengandungi sumber nutrien yang lain seperti protein yang berkualiti tinggi,magnesium,Vitamin A & D. Eirna nak beritahu korang ni yang lembu tenusu di New Zealand ni menghabiskan 90% masa untuk meragut secara bebas pada hari yang cerah dimana lembu tenusu secara tidak langsung mendapat kandungan Vitamin D yang lebih tinggi berbanding lembu lain yang terkurung dalam kandang.

Susu UHT Fernleaf dikeluarkan dengan 3 variasi iaitu Penuh Krim,Rendah Lemak dan Coklat.
Boleh didapati dengan kotak 1 liter dan 200ml 


Anak-anak Eirna gemarkan keaslian susu UHT dari Fernleaf ni...Terutama Qayyum dan Qayyim.Pantang nampak ada dalam peti sejuk,mesti ambil sampai tak ingat orang belakang....Boleh bergaduh dua beradik ni pasal berebut susu UHT ni.


Aug 9, 2018

Huawei Honor Play...Khas Buat Kaki Mobile Games

Tak sabar juga nak tahu apa menarik model Huawei Honor Play ni.... Dah kecoh dalam group FB Honor Club pasal ni..Dengar cerita kali ni siap ada GPU Turbo dan 4D Gaming Experience.

Sebenarnya Huawei Honor Play adalah model terbaru keluaran jenama Huawei dimana ia direka khas buat peminat tegar mobile games..Model ni dah dilancarkan pada 7 Ogos lepas di Sunway Pyramid dengan harga RM1,249/unit.

WowW..Harga yang ditawarkan memang berbaloi.Jom kita tengok apa menariknya keluaran terbaru dari Huawei ni..


MODEL & SPEKSIFIKASI
 


Model  : Honor Play
 User Interface : Emui 8.2   
Operating System : Android 8.1


Dimension : 157.91mm (H) x 74.27mm (W) x 7.48mm (D) 
Berat  : 176g

Display : 6.3 -inch Fullview Display 
Variasi : Midnight Black , Navy Blue & Ultra Violet
 

 




 GPU TURBO

Dilengkapi dengan GPU Turbo dimana 60% peningkatan performance dan pengurangan kuasa sebanyak 30% bagi setiap model tanpa perlu risau kestabilan gamens yang berkapasiti besar.
 Korang masih boleh main tanpa ada masalah handphone "hang".

 



3D GAMING SOUND EFFECT

Dengan adanya 3D Gaming Sound Effect ni,korang akan rasa macam korang dalam game yang korang main tu....Woww..Menarik tu...
 


KIRIN 970 CHIPSET & AI NPU 

Dilengkapi dengan processor Kirin 970  Octa-Core 4x Cortex A73 2.36 GHz + 4x Cortex A53 1.8 GHz
 





4D GAMING EXPERIENCE WITH SMART SHOCK 

Dengan konsep ni,korang akan rasa setiap vibration games yang korang mainkan.Kiranya kalau korang tembak musuh dengan "machine gun ",korang akan akan rasa setiap gegaran senjata yang korang guna...Best tak?






FACE UNLOCK
 


 CAMERA : 16 MP + 2MP DUAL AI CAMERA
 





Maklumat lanjut mengenai Honor Play boleh korang cari di website https://www.hihonor.com/my/product/

 

Aug 8, 2018

The Filling Station@Konsep Cafe Dalam Stesen Minyak.


The Filing Station adalah satu kafe unik kerana ianya terletak di dalam sebuah stesen minyak.Mesti korang rasa pelik kan?
Kebiasaannya korang akan nampak kedai serbaneka ja kan? Tapi kali ni Eirna nak memperkenalkan kafe yang terletak di Shell Desa Sri Hartamas ni.

Konsen moden dan simple dipilih bagi ruangan di The Filing Station ini. Dibuka seawal jam 7 pagi - 10 malam setiap hari.




Di The Filing Station,pelbagai versi menu diketengahkan seperti masakan Kampung dan Barat.
Dari menu sarapan hingga ke menu makan malam.
Setiap menu yang dihidangkan tidak menggunakan sebarang bahan perasa ( No MSG ),
tanpa bahan pengawet atau pewarna tiruan.
























 


Tapi yang bestnya tentang The Filing Station ialah korang boleh dapatkan makanan viral di negeri Perlis seperti Nasi Ganja dan Pulut Pelam Harumanis ( ikut musim Harumanis ) dan masakan dari Utara.

 Mesti korang suka kan?


Bagi menu Barat pula, kafe ini menyediakan aneka pilihan pasta,Quinoa Tabboulah,sandwich dan wrap,burger dan aneka salad.


Untuk dessert dan minuman panas serta sejuk pula turut disediakan di The Filing Station.




The Filing Station turut menawarkan khidmat penghantaran,events dan perkhidmatan katering bagi semua majlis.



p/s : Promosi Terkini di The Filing Station iaitu Burger Friday ( Get 1 Free Drink with every purchase of tFS Burger
&
Fuel UP & Fill Up ( Get 20% discount on any Signature Bowl,Handcrafted Bowl,Pasta Bowl & Salad Bowl with minimum RM50 purchase of SHELL New Fuels


Peta Lokasi The Filling Station


Jul 19, 2018

Servis Percetakan ZY Printpack Sdn Bhd

 
Teknologi pencetakan sekarang ni dah semakin canggih.Dari teknik manual berubah ke pencetakan menggunakan mesin dan teknologi komputer.
Mudah kan? Kita sebagai pengguna pun puas hati bila produk yang kita tempah dapat disiapkan dengan cepat dan berkualiti tinggi.

Bercambah mcm cendawan syarikat pencetakan di Malaysia ni termasuklah salah satu anak syarikat ZY Phyto Holdings Sdn Bhd. iaitu ZY Printpack Sdn Bhd.
Ia mula ditubuhkan sebagai Bahagian Pencetakan di ZY Phyto Tech Industries ( sekarang dikenali sebagai ZY Manufacturing) di mana produk pertama keluaran mereka iaitu label dan pencetakan kotak dikeluarkan padan November 2016

Akhirnya ZY Printpack Sdn Bhd ditubuhkan secara rasmi pada 03 Mac 2017 untuk beroperasi sendiri di Bandar Puncak Alam,Selangor. Ianya dikelolakan oleh En.Zaidi Yusoff dan Pn Sharifah Ameelia Akma di samping En Mahadzir Abdullah selaku Pengarah Urusan.

PERKHIDMATAN YANG DISEDIAKAN DI ZY PRINTPACK 
  
Perkhidmatan rekabentuk grafik pun ada tau ! Ni khas utk korang yang tak berapa reti atau mahir bab nak "design" bagai....Bagi ja tema apa korang nak,automatik designer diaorang akan buat utk korang...
Tak payah pening kepala nak buat sendiri..Upah ja....


Selain upah diaorang utk design utk korang, servis utk printing pun ada disediakan juga di ZY Printpack ni..Kan dah mudahkan kerja korang? Tak payah cari kt tempat lain dah.
Cepat dan Mudah...Heheheh....

Kat bawah ni adalah mesin yang digunakan utk cetak apa yang korang nak....Canggih tau...Berteknologi tinggi dan berkualiti...
Gerenti korang akan puashati atas servis diaorang ni...








Sebarang pertanyaan mengenai perkhidmatan di ZY Printpack,boleh hubungi PIC di bawah :-


Paper Printing & Premium Item

En Mahadzir Abdullah ( 018-782 8898 ) @ En Zulkepli Yusof ( 018- 227 8898 )

T-Shirt Printing

En Rubel Aswaadi ( 018-317 8898 )

Walk-in @ Lokasi

ZY Printpack Sdn Bhd ( 1221106-P )
No. 63,65,67 Jalan Tiaj 2/10
Taman Industri Alam Jaya
42300 Bandar Puncak Alam,
Selangor