About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Dec 31, 2014

Selamat Tinggal 2014,Selamat Dtg 2015....

Dec 28, 2014

Laman Facebook AirAsia bertukar wajah ?

Pagi tadi,terdengar berita yang pesawat AirAsia Indonesia hilang..Penerbangan dari Suryabaya ke Singapura dikhabarkan hilang dari radar.Penumpang kebanyakannya adalah rakyat Indonesia.

Operasi mencari pesawat sedang giat dijalankan..Ada khabar angin yang menyatakan pesawat tersebut mengelak awan dan terhempas...Maklumat mengenai pesawat tersebut masih dalam siasatan.

Laman Facebook AirAsia juga bertukar wajah dimana logo rasmi AirAsia kini berwarna kelabu tanda menghormati.

Dec 24, 2014

Giveaway Untuk Bloggers

Giveaway untuk Bloggers 
 Klik banner utk join

Berlangsung dari 23 - 28 Disember 2014 jam 11.59 mlm

Pemenang akan diumumkan pada 30 Disember 2014 dimana pemenang diundi menggunakan Random.my

Syarat syarat penyertaan Giveaway untuk Bloggers
1) Letakkan Banner Giveaway untuk Bloggers  200px x 200px di entri masing masing, tulis lah ayat yang baik baik dan terpulang dan backlink kan ke entri ini.
2) Follow (ikut) Blog sponsor, dan jika masih belum follow, FOLLOW lah!  sila beritahu follower ke berapa bagi tuntutan hadiah kepada pihak sponsor, jika dah follow, abaikan sahaja mesej ini. 
A) Blog Anamizu
C) Blog Dr Shikin 
D) Blog Safirul Amar 
3) Letakkan di url entri penyertaan giveaway korang hanya di ruangan komen ini sahaja. selain dari itu tidak diambil kira.
HADIAH GIVEAWAY UNTUK BLOGGERS.
Hadiah pertama
Telekung dan Mini Tasbih x 1 orang
Hadiah kedua
Custom made clock lokal produk x 1 orang 
Custom Made Clock-WORLD FLY WHITE (Jam Dinding) yang bernilai RM 75.00 termasuk penghantaran, sumbangan dari pop local Inc. untuk view Custom made lokal produk tekan SINI
Hadiah ketiga
Topup tambah nilai prabayar RM 10.00 x 3 orang
Hadiah ke Empat
2 Pcs SHISEIDO FACE MASK ( pencerahan wajah dan pemutihan) x 2 Orang
Hadiah kelima 
Wang Tunai bernilai RM 70.00 x 1orang
Hadiah Keenam
Wang Tunai RM 20.00 x 1orang
Hadiah Ketujuh 
Wang Tunai RM 10.00 x 1orang
 

Dec 23, 2014

Segmen Bloglist Januari 2015 by Akif Imtiyaz

http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/12/segmen-bloglist-januari-2015-by-akif.html 
Klik banner utk join  


Syarat-Syaratnya :
 - ❤ Buat entri bertajuk - Segmen Bloglist Januari 2015 by Akif Imtiyaz
 - ❤ Tampal BANNER kat atas dan backlink ke entri Segmen
- ❤ Follow blog Akif Imtiyaz 
- ❤ Add To Circle G+ Akif Imtiyaz  
- ❤ Follow Instagram Akif Imtiyaz (jika ada,kalau takde takpe tak jadi kesalahan) 
- ❤Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen Segmen.
 
 

Dec 18, 2014

On Vacation....



Pendakap Gigi Lutsinar dari ClearPath - Aligner

 


Khusus buat si gigi besi....Malu sebab pakai pendakap gigi? Jangan risau la..Clearpath memasukin pasaran dan memperkenal  produk terbaru pendakap gigi tanpa wayar iaitu Aligner.

Pendakap gigi jenis lutsinar dan diperbuat daripada plastik Essix dan dibuat di kilang yang terletak di Jeddah.
Direka menggunakan teknologi pembuatan bersepadu berkomputer CAD/CAM

Pemakai perlu memakai pendakap selama 22 jam sehari.Ianya boleh dibuka apabila pemakai ingin makan dan memberus gigi.

Jangka masa rawatan dipercepatkan iaitu antara 6 hingga 18 bulan. 

Pemakai berasa tidak selesa dalam tempoh 24 hingga 48 jam pertama selepas pemasangan Aligner baru.

Boleh dipakai semua peringkat umur 


Perbezaan Pendakap Gigi Biasa dan Clearpath


 Dapatkannya sekarang di klinik pergigian yang terpilih.


Maklumat lanjut mengenai Aligner : http://clearpathdental.com/



Dec 17, 2014

Zikir Terapi Diri Hafiz Hamidun Sesuai untuk Anak-anak..

 
 Zikir Terapi Diri Hafiz Hamidun

Ini salah satu kaedah yang Irna pratikkan pada anak-anak Irna terutama Qayyum dan Qayyim yang memang tak reti duduk diam terutama dalam kereta.

Alhamdulilah,tak sampai 15 minit Qayyum dan Qayyim dah boleh hafal zikir terapi diri ni..Diaorang pun dah boleh duduk diam sambil hafal zikir terapi ni.

 Sunyi sepi ja bila dengar zikir terapi Hafiz Hamidun.Susunan lagu mudah dan senang diikuti oleh kana-kanak..Irna sendiri pun suka...

Boleh juga pasang CD Hafazan Al-Quran,Insha allah..Anak anda akan pandai menghafal..Lagi bagus anak kita didengarkan zikir dan alunan ayat Al-Quran daripada muzik zaman sekarang.

Mana tahu satu hari nanti anak anda akan menjadi Qari atau Qariah..

Kaedah ini memang berkesan kepada anak-anak Irna..


Free Sample : Kotex Fresh Plus Liners

Hari ni Irna nak update pasal free sample lagi..Kali ni dari Kotex Malaysia pula..
Irna dapat 3 keping Kotex Fresh Plus Liner Ultra V-Care dan 3 keping Kotex Fresh Liner Longer & Wider Daun Sirih.



 


Irna pilih yang Kotex Fresh Liners Longer & Wider Daun Sireh kerana padnya panjang dan lebar serta mengandungi ekstrak semulajadi daun sirih.Baunya pun wangi..Sesuai untuk wanita yang berbadan besar.


Kotex memastikan anda sentiasa kekal yakin !




Nak sample? Klik SINI ya... 

Resepi : Homemade Mee Goreng Basah


Resepi Irna sendiri...

Homemade Mee Goreng Basah

Bahan 
1 paket mee basah
Cili kisar@atau cili boh (ikut suka nak letak byk mana)
5 ulas bawang putih - diketuk
Udang 
Sayur sawi
Tauge
Kicap pekat
Air
Sedikit minyak untuk menumis


Cara 

1.  Tumis bawang putih yang diketuk sehingga naik bau.Kemudian,masukkan cili kisar dan tumis sehingga pecah minyak.
2. Masukkan udang dan biarkan sebentar.
3. Masukkan kicap pekat +sayur sawi dan sedikit air.Tunggu sehingga sayur sawi layu.
 4.Masukkan mee basah dan kacau hingga sebati.
 5. Last sekali,masukkan tauge dan kacau..Tutup api..Boleh terus dihidang..

Seeloknya makan semasa panas..

p/s : Garam tidak digunakan kerana mee basah sudah ada rasa masin.

 


 

Rindunya zaman tinggal kat asrama dulu...

 
Pic dari http://kvbalikpulau.blogspot.com

Tiba-tiba ja teringat zaman dok asrama time sekolah dulu..Kira dengan jari,dh 15 tahun tinggal zaman sekolah..Lamanya..Tua dah rupanya Irna ni..

Pic kat atas tu la asrama Irna dulu..Blok 6 : Fatimah Az Zahra....Masa tahun 1999 di Sek.Teknik Balik Pulau,Penang....Skrg sekolah tu dah naik taraf jadi Kolej Vokasional..

Tu la first time Irna dok jauh dengan family..Kebetulan ayah Irna kerja di USM,jadi dia rela anak dia ni sekolah kat situ..Hahah..Katanya senang nk jenguk Irna nanti..

Sekolah Irna ni dok di pendalaman tau..Kiranya cuma ada pekan kecil ja kat situ..Pekan Kongsi dan Pekan Genting.Tak ada shopping complex pun..Tempat makan banyak la...

Moment yang paling best sekali masa dok asrama ialah makan maggi dengan air panas..Selalunya time cuti dan port kami ialah bilik tv..Maggi yang menjadi pilihan ialah Tomyam..
 

Zaman tu Irna ni tauke nasi lemak daun pisang kat hostel..Ganti tempat senior  Irna yg sibuk dengan SPM.
Nasi lemak yang Irna jual masa tu memang paling famous sebab aroma daun pisang dan sambal dia..Kiranya kena booking dulu la sebelum warden hantar..Kalau tak,berebut nanti ni..



Kiranya masa time supper tu,bising la orang berniaga dlm hostel tu...Termasuk la Irna..

Tu baru bab makan,banyak lagi moment yg best masa tu...Handle junior yang kena histeria,outing ngan member sampai Bukit Jambul,kena denda, dan bla..bla..Tinggal kenangan..

Kini Irna still lagi contact dengan roomate dan classmate walaupun kami dh kerja dan ada family sendiri..Dalam proses nak buat reunion...


EX EN1 99/2000..You all the best !!!!
















Dec 15, 2014

Free Sample : Lactacyd Feminine


Yeay..Dapat lagi free sample..Kali ni dapat dari Lactacyd pula..Comel ja pek dari Lactacyd ni.

Nak tahu apa yang Irna dapat?

Tada!!!!!!




Complete set Lactacyd bagi kat Irna.Siap ada kupon diskaun untuk beli produk Lactacyd lagi...Irna pun tak cuba lagi sample ni..Nanti dah cuba,baru Irna post entry  review pula ya...


Terdapat 5 variasi dari Lactacyd iaitu White Intimate,Revitalize,Soft  Silky,All-Day Fresh dan Feminine Hygiene.

Nak free sample,klik link di bawah ni..

Maklumat lanjut mengenai produk Lactacyd :





Hanya RM5 utk Personal Pizza?Semuanya dari Domino's Pizza




Website Domino's Pizza : http://www.dominos.com.my/Default.aspx

Happy Birthday,Mr E

Happy Birthday,Mr E

Semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki dan sehat selalu..Semoga hubungan kita kekal hingga hujung nyawa..Aamin ya rabbal alamin..

Me and 3Q really loves you so much than you loves us...

Dec 12, 2014

#OhhSOME FEST 2014 with HOTLINK


Website Event : http://ohhsome.my/

#OhhSOME Fest @ Ohh Social Media Festival ialah festival khas buat media sosial di Malaysia.

Tarikh : 13 - 14 Disember 2014

Tempat : Avenue K Mall

 Aktiviti Menarik :


 #Ohhsome Bazaar
 

#Ohhsome Talks

#Ohhsome Apps

 #Ohhsome Stage

#Ohhsome TWTUP
HOTLINK Zone
Hotlink Zone 



 Twitter : #ohhsome

Instagram : OhhSOMEmy


Smokie Hot Chocolate Dari Passion Chocolate Cafe ,Penang

 
Hello chocoholic... Nak tahu tak?


Chocolate Passion Cafe adalah kafe coklat yang pertama di Pulau Pinang.

Sempena Hari Koko Sedunia pada 13 Disember 2014,Chocolate Passion  menawarkan minuman Smokie Hot Chocolate hanya RM 12.50 sahaja...


Valid pada 13 Disember 2014 shj

Hanya di outlet Chocolate Passion Burmah Road dan Gurney Paragon.


Siap ada contest Selfie lagi...
 

 


Cuti.My 12.12 Online Fever


 

Percutian atas kapal cruise?Bestnya....Selalunya kalau bercuti atas kapal ni kosnya mahal..Nak pakej yang murah?
 
Jom kita jenguk promosi dari Cuti.My sempena tarikh 12.12 iaitu hari ini.Banyak diskaun untuk tempahan hotel yang ditawarkan


It's The 12.12 Online Fever 

Booking Period : 12 December 2014
Travel Period : From now until 31 December 2014

Klik link di bawah untuk tempahan


Website :  http://www.cuti.my/

12.12 The Online Fever Casio Watch From ZALORA

http://www.zalora.com.my/women/casio/?sort=popularity&dir=desc&page=2

 Hari ni ZALORA ada buat promotion iaitu 12.12 The Online Fever utk Jenama Casio..Diskaun 50% tu..Nak cari mana diskaun banyak tu..Khas untuk hari ja tau!! Sampai pukul 11.59malam shj..

Sesiapa yang minat jam tangan jenama Casio,boleh la terjah website ZALORA ni....Klik ja banner kat atas...

Irna memang suka beli jam tangan jenama Casio ni..Dari zaman kanak-kanak lagi..Mesti beli jenama ni kalau utk jam tangan..

Irna dah pilih...Nak tengok apa yang Irna pilih?Jom tengok...

 

CASIO SDB-100-4ADF
 RM 150.00
 RM 75.00


CASIO GOLD DB-360G-9ADF
RM 199.00
RM 99.50

Ni la jam tangan ang Irna teringin beli tapi kena hold dulu sbb nak pegi bercuti dulu...Hahahaha..Melepas la nak beli jam ni...Uwaaa..aaa

Dec 11, 2014

Susu Enfagrow A+ kini dalam pek Sedia Untuk Diminum...

 
 Pic : FB Enfagrow Malaysia

Kini didapati dalam pek sedia untuk diminum.Sesuai untuk anak yang berumur 4 tahun ke atas.Terdapat 2 perisa iaitu Vanila dan Coklat.

Sesuai untuk dibawa ke mana sahaja tanpa perlu dibancuh..

Boleh didapati di hypermarket seperti Tesco,Giant,AEON,AEON Big,Mydin Hyper,Sunshine dan pasaraya terpilih.

Review : Maybelline Baby Lips Love Color Lip Balm


 
Kali ni Irna nak review lip balm dari Maybelline iaitu Maybelline Baby Lips Love Color..

Maybelline Baby Lips Love Color Lip Balm amat sesuai utk wanita yang suka mengenakan solekan simple macam Irna.Tambahan pula Irna memiliki kulit yang amat sensitif dan susah untuk mencari produk kecantikan yang sesuai.
Ia juga mampu melembabkan bibir Irna yang sering kering akibat cuaca yang tidak menetu sekarang.

Melembabkan bibir sehingga 6 jam dan mempunyai tona warna yang cantik dan menawan.Terdapat 5 variasi warna yang dipasarkan iaitu Berry Crush,Cherry Kiss,Coral Flush,Pink Lolita dan Rose Addict.

BABY LIPS LOVE COLOR 

Untuk bibir Irna,Irna pilih tona warna yang gelap sedikit..iaitu BERRY CRUSH.

Blog Bertukar Wajah Baru.....

 


Dec 8, 2014

2014 Year End Blog Giveaway!





http://azlina-lin.blogspot.com/2014/12/2014-year-end-blog-giveaway.html
Klik banner untuk join


Tamat : 12.00am 15 Januari 2014

[Giveaway] Hello from Canada

Klik banner untuk join

Apakah URL blog Doodles of Life? 

http://herlifemanual007.blogspot.com/

10 pemenang bertuah akan mendapat fridge magnet dari Kanada.

 

Tarikh tutup : 21 Disember 2014

Dec 3, 2014

TQ Sally Samsaiman...

Isnin lepas,selepas balik dari ambik anak kat umah mak...ternampak sampul dalam peti surat..Time tu pulak hujan..Habis basah sampul tu..Tengok nama penerima..Hehehe..It's me..Nasib la basah sikit ja...

Buka sampul tu..Dapat ni...


Hehehe..Ni la hadiah dari blogger Sally Samsaiman yang Irna menang dari GA dia baru-baru ni..
Souvenior dari Korea..Poskad dari Nami Island..Bukan senang nak dapat tu..Irna sendiri pun tak pernah jejak kaki di Negara Korea...

Harap persahabatan kita kekal hingga akhir hayat...Aamin..

Dec 2, 2014

For Sale: Samsung ATIV Smart PC PRO 700T ( Used )




Samsung ATIV Smart PC PRO 700T
# Black
# Core i5-3337U CPU 1.8Ghz
# Window 8
# 100G HDD
# Condition : Very Good Performance
# RM 3250
# COD Sungai Petani,Kedah

Details : PM/Call Mr E ( 019-5680685 )



Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Blogger-Contest 

 Lazada Malaysia akan mengadakan Online Revolution Lazada pada 12 December 2014 iaitu 12 hari sebelum perayaan Krismas. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 24 jam. Dapatkan apa yang anda inginkan musim cuti ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen, barangan rumah, alat permainan dan peralatan sukan.


Lazada Malaysia juga mengadakan satu contest utk blogger  iaitu  " Lazada Revolution Wishlist " di mana blogger diminta post satu entry apa yang boleh dibeli di Lazada jika ada RM1212.



 

(IMPORT) Nikon CoolPix P530 16MP & 42x Optical Zoom + 8GB + Case 

http://www.lazada.com.my/import-nikon-coolpix-p530-16mp-42x-optical-zoom-8gb-case-664864.html

 

Free Knight 45L Lightweight Foldable Backpack Green 

http://www.lazada.com.my/free-knight-45l-lightweight-foldable-backpack-green-690766.html

Powerbank Pineng PN-999 Gold

 http://www.lazada.com.my/powerbank-pineng-pn-999-gold-774169.html

Sebab Saya Memilih Barangan Di Atas?

Saya memilih 3 barangan di atas kerana saya memerlukannya untuk aktiviti travel,jalan-jalan cari makan dan bahan entry blog saya nanti. 

 

Senarai Hadiah :
Tempat Pertama : RM 200 Cash
Tempat Kedua     : RM 150 Cash
Tempat Ketiga     : RM 100 Cash
Tempat Keempat: RM 50
 2 x RM50 shopping voucher. 

Contest ini berlangsung sehingga 12 December 2014. Jangan lepaskan peluang ini!