About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Jan 28, 2016

2nd Harumanis Adventure Trail Run 2016


Perhatian kepada semua runner Malaysia,

Harumanis Adventure Trail Run datang kembali tahun ni...Kali ke-2.Dengan kategori baru serta hadiah yang lumayan.

Boleh macam tu? Sesiapa yang berminat,boleh la register sebab tarikh tutup 1 April ni.Tak lama dah tu.
Untuk event ni,setiap checkpoint ada task yang perlu diselesaikan.
Sama la juga dengan tahun ni..Tapi x tahu lagi apa task dia...

Tggu apa lagi,jom register beramai-ramai....
 
HARUMANIS ADVENTURE TRAIL RUN 2016

Tarikh : 01 May 2016
Lokasi : Sungai Batu Pahat,Perlis
Waktu : 6 pagi
Jarak : 15km 
Tarikh penyertaan : 01 Januari 2016 - 31 Mac 2016

Kategori & Yuran Penyertaan:
1. Open Local / RM120.00
2. Veteran / RM100.00
3. Open International / RM120.00
4.  Student/IPT / RM60.00
 
 ** 2 orang /pasukan

Daftar atas talian : www.harumanis-atr.com
Untuk info boleh email ke : info@harumanis-atr.com






Finisher Medal 


 Penaja :

http://lasakmagazine.com/


MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz




Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.

Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).


Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)

Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:

Syarat-syarat:

1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)

3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.

Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe

Hadiah yang bakal di menangi

Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA

Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org

Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016.

**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.

With Love
Papaglamz

-seikian-





Jan 21, 2016

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih| Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016. Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !!

Harga : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Birthday Giveaway by Finurz Creations 2016

PENGEDAR SHAKLEE SRI PETALING 
 Klik banner untuk join..
Semoga berjaya bagi yang join GA ni..

Syarat Penyertaan :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia
2. Anda perlu FOLLOW blog fa www.finurzcreations.blogspot.my
3. Jadi sebahagian FOLLOWER Instagram (Ig) @finurz_creations
4. LIKE fb fanpage fa Finurz Creations
- See more at: http://finurzcreations.blogspot.my/2016/01/birthday-giveaway-by-finurz-creations.html#sthash.XuPcb7VB.dpuf
Syarat Penyertaan :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia
2. Anda perlu FOLLOW blog fa www.finurzcreations.blogspot.my
3. Jadi sebahagian FOLLOWER Instagram (Ig) @finurz_creations
4. LIKE fb fanpage fa Finurz Creations
- See more at: http://finurzcreations.blogspot.my/2016/01/birthday-giveaway-by-finurz-creations.html#sthash.XuPcb7VB.dpuf

Syarat Penyertaan :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia
2. Anda perlu FOLLOW blog fa www.finurzcreations.blogspot.my
3. Jadi sebahagian FOLLOWER Instagram (Ig) @finurz_creations
4. LIKE fb fanpage fa Finurz Creations
- See more at: http://finurzcreations.blogspot.my/2016/01/birthday-giveaway-by-finurz-creations.html#sthash.XuPcb7VB.dpuf

Jan 20, 2016

Movie Review : Mat Moto : Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit


Filem ini mengisahkan tentang perjalanan mat moto dalam berkongsi minat sukan permotoran yang sering disalah tafsir oleh masyarakat zaman sekarang. Ia juga memaparkan pengembaraan mat moto di seluruh pelusuk Malaysia dalam mencari erti persahabatan dan keseronokan berkongsi minat yang sama.

Bahasa: Melayu
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 14 Januari 2016
Genre: Aksi / Drama
Durasi: 1 Jam 30 Minit
Pengedar: SKOP PRODUCTION
Pelakon: Pekin Ibrahim, Shaheizy Sam, Syamsul Yusof, Faizal Hussein, Rosyam Nor, Cat Farish
Pengarah: Pekin Ibrahim
Format: 2D


Hari Isnin lepas,saja ja ajak Mr E dating..Tengok wayang...Macam muda-muda dulu...Dah lama tak tengok wayang sejak ada anak ni.
So lokasi yang dipilih untuk tengok wayang kali ni ialah MBO Central Square,Sg.Petani.Saja merasa panggung baru..Mr E yang pilih kali ni..Filem Mat Moto : Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit.

Disebabkan kami berdua kerja kat kilang buat motor,memang sesuai la kami pilih filem ni..Boleh macam tu?Hehehe...

Review : 
Filem ni mengisahkan tentang Al (Pekin) ,seorang mat moto yang ada bengkel moto sendiri yang mencari helmet "rare" demi memenuhi impian kawan baiknya ( Zul Huzaimi ) yang mati akibat dipukul oleh orang ramai akibat salahfahaman.
Al mengembara ke empat buah negeri demi misi tersebut dengan ditemani seorang gadis (x ingat nama apa) sebagai PA dia sepanjang pemgembaraan.
Al bukan sahaja mencari helmet "rare" malah dia ingin memberitahu kepada rakyat Malaysia bahawa mat moto bukan seperti mat rempit zaman sekarang.Al juga turut mencari orang yang menyebabkannya kehilangan sahabat baiknya itu.
Filem ni ada unsur-unsur keagamaan dan komedi .Tak seperti filem-filem sebelum ni yang banyak unsur-unsur keganasan.
Yang bestnya dalam filem ni ialah penampilan pelakon-pelakon lama seperti Rosyam Nor dan Faizal Hussin.
Taiko lama tu..

Nak tahu lagi pasal filem ni,kena la korang tengok sendiri ya...
Eirna bagi 4 bintang untuk filem ni.......

Ni trailer untuk filem Kami Mat Moto Bukan Mat Rempit







Jan 13, 2016

HOODPATH Travel Blog Giveaway 1.0

 
Klik banner utk join 

Jan 4, 2016

2016

Year End + New Year Giveaway? By Aynal M

 Klik banner utk join...

Setelah sekian lama x update blog sempena tahun 2016 dan join GA....curi masa jap utk join GA dari Aynal..


Syarat-Syarat Wajib Penyertaan :

1. Tulis entry yang bertajuk "Year End + New Year Giveaway? By Aynal M"
-----> (Copy Gamba and back link ke entry ini)

2. Follow blog ini, Letaknamaterlalumainstream

3. Follow Instagram @aynlmnsr (Kalau ada instagram and kalau sudi, hihi)

4. Jangan lupa untuk Tag 3 rakan blog anda untuk sertai giveaway ni!

Dah settle??? boleh lah kawankawan letakkan link penyertaan & nama instagram anda di ruangan komen di bawah ini. !! :)

INGAT! Tarikh tutup penyertaan adalah pada 16 Jan 2016 :) so ada masa untuk anda semua join giveaway ni! and aynal akan announce pemenang pada 2 hari berikutnya 

Ikut ja syarat di atas ni kalau berminat nak hadiah mcm kat atas ni....Hehehehehe..

Tag : http://seindahcerita.blogspot.my/
http://mamadarwiish.blogspot.my/
http://www.mystorymory.com/