About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Jan 29, 2014

Pelajar Autisme dari Dubai Ingin Pecah 3 Rekod Dunia


Foto
Mendes,pelajar Autisme


Dubai: Walaupun menghidap autisme Johann Mendes tetap istimewa kerana mampu mengingati tarikh lahir hampir semua rakan sekelas, guru dan kakitangan sekolahnya.
Dengan kelebihan itu Mendes sedang membuat persediaan mencatat nama dalam Buku Rekod Guinness bagi membuktikan penghidap autisme juga mampu melakar kejayaan besar.
Menariknya, Mendes mahu memecahkan rekod dalam tiga kategori sekali gus - paling banyak mengingati tarikh lahir, bendera negara dan ibu negara dalam tempoh seminit.

Ibunya, Judy berkata, kelebihan Mendes disedari sejak dia berusia enam tahun.
“Mendes sangat tertarik kepada kalendar dan menghabiskan masa dengan membaca, melukis dan menyalin tarikh yang ada,” katanya.
Di peringkat awal, kata Judy, dia tidak memberi banyak perhatian kepada hobi Mendes sehinggalah pada satu hari bapa saudara remaja terbabit mula bertanya tarikh lahir keluarga mereka.
“Kami semua terkejut kerana Mendes menyebut tarikh lahir itu dengan betul,” katanya.

Jan 24, 2014

IKEA Kedua akan dibuka Di Pulau Pinang





IKEA Kedua bakal dibuka di Batu Kawan,Seberang Perai,Pulau Pinang.Pembinaan ini akan menelan belanja sebanyak RM 480 juta dan djangka akan siap dlm tempoh 10 thn akan datang.

p/s : X payah la susah2 nk pegi KL lg..Kat Utara pun dh ada IKEA.X sabar nk shopping sakan kat situ.Hehehehe..

Jan 14, 2014

Family Holiday - Cameron Highland Dec 2013

Cuti sekolah bulan December,kami berjalan-jalan ke Cameron Highland.Saja bawak anak2 ke sana.Selalu tgk dalam tv ja.Nk sangat anak2 pegi petik strawberi sendiri.Plan ni cuma saya dan hubby ja yang tahu.Kami rahsiakan dari anak2.Pegi balik hari ja.
Kami bertolak dlm pkl 5.30 pagi.Anak2 pun masih tido lagi.Barang2 aku dh pack masuk dlm kereta mlm tu.Singgah kat Sungai Perak utk mandi dan sarapan.
Sampai sana dlm pkl 10 lebih,sejuk jgk...Tp dh kurang permandangan hijau dekat sana disebabkan dh mula pembangunan.. First spot kat Bharat Teh dulu....Pastu,cari tempat utk petik strawberi..Jumpa tp x boleh petik sebab muda lg.Kena tggu bulan 2 katanya.Sedih jgk tgk anak2 mengeluh x dapat petik sendiri.Beli yg dah petik ja.
Singgah mkn tengahri..Boleh la tahan harganya.X mahal sgt.Kami turun balik dlm pukul 3 lebih sbb ada org kata jalan dah jem...Singgah beli sayuran,teh dgn strawberi dkat Kea Farm.X sempat nk singgah Pasar Malam Brinchang.Org kata murah2 ja kat sana..Buka cuma hari minggu ja kecuali cuti sekolah buka hari2.

Kat Kg.Taman Sedia,Klau x silap la...

Me,Qurratul dan Qayyum

Qurratul dan Qayyim
Sibuk gak nk pose

Tempat yg nk petik strawberi.Xdpt nk petik..Hijau lg kata nenek owner tmpt ni.










First School For Qayyum

Lama x update my blog ni......dah bersarang..bkn apa.sibuk dengan kerja.ditukarkan ke department baru.kurang la sikit kerjanya..hehehehe....Sibuk dengan anak2 lg..

Thn ni Qayyum mula bersekolah..Hantar awal sbb nk bg biasa sebelum ke masuk darjah 1.Lg 2 thn dh nk masuk sekolah rendah.Qayyum belajar di tadika Kemas ja.Depan rumah nenek dia.Senang nk tgk klau jadi apa2.

First masuk,dia x mahu jgk..Pujuk2 baru nk.Hari ke-2,nangis...sampai hari ke-4...Lepas tu dah okay..Biasa la..Rutin harian kena ubah.Qayyum marah la...Heheheheh...


Good boy