About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Jun 26, 2014

Bola Rasmi Piala Dunia 2014, Brazuca





Adidas Brazuca,bola rasmi Piala Dunia 2014


Bola rasmi Piala Dunia 2014, atau lebih dikenali sebagi ‘Brazuca’, adalah lebih stabil berbanding bola rasmi yang digunakan pada Piala Dunia 2010 yang diadakan di Afrika Selatan.

The Washington Post melaporkan bahawa Pentadbiran Aeronautik dan Angkasa Lepas (NASA) melakukan satu kajian dan berpendapat bahawa bola berkenaan dapat terbang dengan lebih stabil berbanding dengan bola ‘Jabulani’ yang digunakan pada tahun 2010 yang lebih cenderung untuk ke arah lain selepas disepak ke udara.

Ini membuatkan ramai penjaga gol tidak berpuas hati kerena mereka harus bekerja lebih keras berbanding pihak penyerang.

Menurut kajian NASA, sebuah bola biasanya mempunyai kelajuan spin 48.2 km/h. Bola 'Jabulani' mempunyai kelajuan spin 80.5 km/h dan pihak Adidas terus diminta untuk mewujudkan bola baharu untuk digunakan untuk Piala Dunia tahun ini.

Jahitan yang kemas pada bola 'Brazuca' akan memberikan kestabilan dan kelajuan spin dapat dikurangkan.

Bola berkenaan juga mempunyai enam panel, iaitu kurang dua daripada 'Jabulani'. Bola biasa mempunyai 32 panel. Ia direka dalam bentuk shiruken iaitu senjata ninja.

'Brazuca' telah diuji oleh 600 pemain dari 10 negara. Ia juga dibuat di Pakistan setelah pihak China tidak dapat memenuhi permintaan Adidas.

Ia juga diberikan secara percuma kepada semua bayi di Brazil yang lahir pada 3 Disember 2013, iaitu tarikh pelancaran bola  'Brazuca'.

Ia juga bola berwarna-warni pertama yang digunakan dalam Kejohanan Piala Dunia.


Sumber dari Astro Wani

Segmen I love Nuffnang By Dunis sebenar Shida

Assalam..Hai all bloggers


Saya mula join daftar Nuffnang pd bulan Oktober 2012..Saya tahu pasal Nuffnang dari rakan-rakan blogger..Hari2 saya research pasal Nuffnang cara nak tingkatkan CPUV dan CPC..Pada awal bulan June yang lepas,saya nk update ad di Nuffnang..Tiba2 saya ternampak CPC saya mula mengeluarkan hasil...Walaupun hanya sedikit,saya rasa gembira sgt usaha saya berjaya...Tak sia2 apa yg saya buat selama ni...

2014 Blog Giveway # 1


http://azlina-lin.blogspot.jp/2014/05/2014-blog-giveaway-1.html
 Klik banner untuk join


 Hai bloggers.....Hari ni Irna nak promote pulak GA dari Lin Handmade Greetings Card ( LHGC ) ..Salah satu bloggers yang minat handmade craft...Irna pernah follow blog dia dulu....Minat sangat tgk hasil handmade card dia buat....Kali ni dia bt GA pulak...Cuba nasib kat sini pulak...Boleh dapat craft kits di atas....




Jun 25, 2014

Peminat Fanatik Sampel Produk Percuma..

Sapa suka kumpul sampel percuma produk?...Irna memang minat sgt kumpul sampel produk percuma kat Malaysia ni..Pantang nampak ja iklan x kira kat paper ka,tv ka atau kat internet...mesti join...Memang habit Irna dari zaman remaja sampai sekarang....Seronok bila sampel yang kita request sampai kat umah...Kadang2 bila balik keja,nampak ada surat dalam post box...Berebut nak ambik dengan my hubby dan anak2...Selalunya memang Irna yang punya.....

Bukan susah pun nak request sampel percuma ni...Dulu2 memang susah sikit sebab kena pos..Hubby selalu jadi posmen tolong pos form Irna .Sekarang kan dh zaman teknologi,Irna request online ja dalam website produk yg Irna minat...Dah banyak sampel produk yang Irna dapat selama ni..

Masa 3Q masih kecil,Irna selau request sampel pampers dan susu formula..Rugi la kalau beli banyak..Takut tak sesuai ngan 3Q..So Irna request sampel dulu...Kalau okay,baru beli...
Sekarang 3Q dah besar,Irna request sampel produk kecantikan,supplemen,makanan dan seangkatan dengannya la...

Ni web yang selalu Irna buka utk sampel produk terkini..Kebanyakannya kena request melalui FB..




http://3.bp.blogspot.com/-aIqS_KAyYCk/U6goAc4PUiI/AAAAAAAAGeg/0HlAi65CMjg/s1600/victoria+regia+free+sample.png 

ni latest dari Malaysia Free Sample Giveway 




ada jugak web yang lain.....mcm nie...Malaysia Freebies  
 


try la join...x rugi pun....kadang2 company tu akan bagi gift sekali dengan sampel yg kita minta...Irna selalu dapat fridge magnet,car board,soft toy.....Rajin buat,dapat la macam2....


Travel with L'occitane, and discover 
the origins of their newest range, L’OCCITANE au Brésil. 
Register your details and 
receive two FREE 
Vitória-Régia sample sachets.
- See more at: http://www.malaysiafreesamplegiveaway.com/#sthash.1mO3piWn.dpuf

Tuesday, 24 June 2014

L'occitane en Provence: Register & Get Free Vitoria Regia Sample Kit

Travel with L'occitane, and discover 
the origins of their newest range, L’OCCITANE au Brésil. 
Register your details and 
receive two FREE 
Vitória-Régia sample sachets.
- See more at: http://www.malaysiafreesamplegiveaway.com/#sthash.1mO3piWn.dpuf

Tuesday, 24 June 2014

L'occitane en Provence: Register & Get Free Vitoria Regia Sample Kit

Travel with L'occitane, and discover 
the origins of their newest range, L’OCCITANE au Brésil. 
Register your details and 
receive two FREE 
Vitória-Régia sample sachets.
- See more at: http://www.malaysiafreesamplegiveaway.com/#sthash.1mO3piWn.dpuf

Tuesday, 24 June 2014

L'occitane en Provence: Register & Get Free Vitoria Regia Sample Kit

Travel with L'occitane, and discover 
the origins of their newest range, L’OCCITANE au Brésil. 
Register your details and 
receive two FREE 
Vitória-Régia sample sachets.
- See more at: http://www.malaysiafreesamplegiveaway.com/#sthash.1mO3piWn.dpuf

Jun 24, 2014

Free Limited Edition KAX dari XPAX

 
 
 
 
       CELCOM XPAX mengadakan Promosi KAX Percuma untuk pelanggan Celcom.yang melanggan Pelan Pick A Pack..Terdapat 8 koleksi KAX untuk dimiliki..Promosi KAX bermula dari 15 Mei 2014..Cepat!! Kumpulkan koleksi KAX kesukaan anda sekarang..

CARA-CARA NAK DAPAT KAX ANDA

PICK A PACK FOR YOUR LIMITED EDITION KAX!
Pick a pack & subscribe for a minimum of RM7 a week, from Monday to Sunday! Here’s how:

GET YOUR KAX GIFT CODE!
Receive the KAX gift code after successfully subscribing to any pack of your choice. This code is needed
to redeem your limited edition KAX!
REDEEM YOUR KAX FROM SELECTED OUTLETS!
Proceed to redeem your FREE limited edition KAX with the gift code at selected Blue Cube outlets or any authorised dealers!

Nie la koleksi KAX yang Irna dapat daripada Xpax..Irna dapat FOXY dan ROMEO..Comel kan?


Peraduan Balik Kampung Bersama PIXY

PIXY menganjurkan peraduan Balik Kampung Bersama PIXY sempena hari raya akan datang.Bagi pengguna PIXY,tunggu apa lagi...jom kita join peraduan ni..Mana la tau ada rezeki menang...Hadiah utama  tu yang buat Irna nk try join contest ni..Dapat kamera Fuji Instax Mini 8..Salah satu kamera yg Irna teringin sgt ada.

Saper nak sampel percuma produk PIXY? Angkat tangan!!!..Irna dah request dah,,,Tggu je la sampai kat umah nanti...Klau nak...klik link ni...https://apps.facebook.com/pixybalikkampung/

ANDA DAN PIXY,SEMPENA HARI RAYA INI!

Sempena Hari Raya ini,kongsi gambar anda bersama kami dan menangi hadiah-hadiah dari PIXY.

CARA PENYERTAAN
  1. Isi ruang kapsyen dan muat naik gambar menunjukkan apa yang anda bawa bersama untuk pulang ke kampung halaman di musim perayaan ini.
  2. Gambar mesti mengandungi sekurang-kurangnya satu produk PIXY.
    *Sila lihat contoh gambar di galeri
  3. Isi borang penyertaan.
  4. Terima E-baucer dan berpeluang untuk memenangi Hadiah Utama peraduan 'Balik Kampung Bersama PIXY'. Pemenang-pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti di dalam gambar dan kapsyen gambar yang dihantar. 
  5. SERTAI PERADUAN
 Contoh gambar

 












  • HADIAH


     


    Dan Hamper produk
    PIXY bernilai RM70
    Hamper produk
    PIXY bernilai RM70
    Produk PIXY bernilai RM30

Ketuk-Ketuk Aidilfitri


Ketuk-Ketuk Aidilfitri(KKA) merupakan satu program pertama di Malaysia yang diasaskan oleh Puan Siti Aisyah Bt Zulkifli Ramond yang merupakan seorang pengarah pemasaran dalam syarikat Farich Holdings Sdn. Bhd. Program ini merupakan hak milik dan diuruskan oleh Farich Holding Sdn. Bhd secara sepenuhnya. Program ini direka untuk memberi peluang niaga kepada setiap individu yang berminat menjadi usahawan terutama usahawan muslim.

KKA mengumpulkan pengeluar-pengeluar 'premium cookies' iaitu pengeluar biskut dan kek lapis terbaik dari seluruh Malaysia yang menggunakan bahan-bahan berkualiti dalam menghasilkan biskut mereka. Biskut-biskut dari seluruh malaysia ini dikumpul di HQ(Farich Holdings Sdn Bhd) untuk dijenamakan dibawah program KKA sebelum diedarkan kepada stokis-stokis di setiap negeri sebelum dijual kepada pelanggan.

Produk KKA ini adalah 100% keluaran muslim dan mempunyai 20 produk iaitu 18 jenis biskut dan 2 jenis kek lapis kukus yang berkualiti dan beraneka rasa. Setiap jenis dihasilkan dengan bahan-bahan yang berkualiti yang berjenama seperti 'Butter Anchor'. Setiap kotak biskut mempunyai 36 keping hingga 60 keping biskut bergantung kepada jenis.

Senarai jenis dan harga biskut dan kek lapis boleh dilihat pada katalog dibawah;




Anda boleh dapatkan biskut raya "Premium Cookies Ketuk-Ketuk Aidilfitri' daripada stokis dan agen berhampiran anda.


**tempahan produk-produk KKA akan ditutup selepas minggu pertama puasa 2014**

**update terbaru senarai agen sila ke D'nialiciousBlog**