About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Dec 30, 2016

Nantikan kemunculan Harumanis Adventure Trail Run 3.0 2017...


Lagi 2 hari sahaja dah nak masuk tahun 2017...Sekejap ja masa berlalu kan ? Sebenarnya Eirna bukan nak tulis pasal 2017 tapi pasal satu event khas buat runners Malaysia yang bakal muncul semula pada  Mei 2017...

Nak tahu apa event tu ? 
Mesti la event " Harumanis Adventure Trail Run 3.0 " dimana ia adalah event tahunan yang dibuat di Perlis sempena musim buah mangga Harumanis....Ia diadakan pada 01 May iaitu pada hari Pekerja...Menarik kan ?
Tahun 2017 adalah tahun ke-3 ia diadakan.... Bagi runners yang pernah sertai sebelum ini mesti ternanti-nantikan event ini kan?
Lepas lari,korang boleh la shopping banyak-banyak mangga Harumanis yang famous tu..Yang ni memang gred A punya sebab beli segar dari ladang Harumanis..
Selain itu,korang boleh cuba rasa keenakan pulut mangga Harumanis serta jus Harumanis di Harumanis Cafe. Produk lain yang berasaskan mangga Harumanis seperti kordial,makanan ringan dan sebagainya ada dijual di situ...
 
 * Sumber : Google

Kali ni event Harumanis Adventure Trail Run 3.0 ada penambahan sedikit dari tahun lepas...Bagi yang berminat yang nak sertai event ni , boleh la register secara online di website Harumanis Adventure Trail Run.
Penyertaan baru dibuka beberapa hari lepas dan akan tamat pada penghujung April 2017.

Jom korang sertai ramai-ramai....Nanti jumpa Eirna di sana ya!!!!




MAKLUMAT EVENT

Tarikh :

1 Mei 2017 ( Isnin )


Masa :

6.30 pagi - 12 t/hari


Lokasi :

Sungai Batu Pahat,Kangar,Perlis


Jarak :

15 km


Kategori  & Yuran Penyertaan :

Open ( Tiada Had Umur )
** RM 160/pasukan

Local Open ( 18 tahun - 44 tahun )
** RM 160/pasukan
Local Veteran ( 45 tahun ke atas )
** RM 150/pasukan
Local Junior ( 17 tahun ke bawah )
** RM 120/pasukan

 ** Klik link kat bawah ni utk register ya...



PROMO T-SHIRT



FINISHER MEDAL


* Medal yang siap


Atas ni pic yang Eirna dapat dari Instagram Harumanis Adventure Trail Run...Baru sahaja siap dibuat...Cantik kan?



PETA LOKASI


Maklumat lanjut mengenai event ni boleh la korang cari di website dan laman sosial Harumanis Adventure Trail Run seperti di bawah : -



Website :
 
Email :
info@harumanis-atr.com
 
Facebook :  

Instagram :

Twitter :



" MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA"


 




Dec 13, 2016

Banyaknya reader goggle pasal The Kabin ni !!!

 ** Sumber : The Kabin

Sejak akhir-akhir ni,Eirna perhati dalam blog yang entry pasal The Kabin paling popular diterjah..Almaklumlah cuti sekolah panjang ni...Cari port travel dan bercuti bersama keluarga tersayang.Tak sangka pula ramai readers yang berminat bercuti di The Kabin.......

Sampai ada yang komen untuk booking di The Kabin.....Alamak!!!!! 
Nak jawap apa yerk?



Ni entry asal yang Eirna pernah post sebelum ni.......The Kabin,Kuala Selangor.
Eirna up enrty pasal The Kabin ni sebab suka keunikan rekabentuk kontena yang diubah kepada bilik hotel.
Bukan apa..Eirna menyokong usaha anak muda Melayu yang berani mencuba dalam industri ini...
Dengar cerita yang The Kabin dah upgrade lagi bilik kontena dan dewan.Semakin maju bisnes korang ya....Memang terbaik....

 
 

Ni  senarai harga untuk bilik di The Kabin

 
Sesiapa yang berminat nak booking di The Kabin,sila layari online booking ni ya..... 

@
  
Selamat bercuti korang.....



Dec 2, 2016

Ostania Mangosteen Amrita,produk kesihatan dari Furley Bioextracts


Kali ni Eirna nak review produk dari Furley Bioextracts iaitu Ostania Mangosteen Amrita. Produk ini adalah produk kesihatan berasaskan buah manggis. Tak sangka buah manggis boleh dibuat sebagai supplemen kesihatan. Terlalu banyak khasiatnya yang kita sendiri tak tahu....Betul kan ? Setakat makan biasa,tahu la.


Inilah produk yang Eirna katakan tu.Cantik kan botol dia ? Unik cara packagingnya.  Nampak macam mahal sgt produknya.
Ostania Mangosteen Amrita ni adalah minuman yang diformulasikan keseluruhan buah manggis termasuk puri dan kulitnya sekali. Ianya penuh dengan antioksidan dan ditambah baik dengan campuran ekstrak epal,roselle,acai beri,anggur dan delima.

Kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai " Xanthones " di mana ia lebih berkesan daripada Vitamin C dan Vitamion E...wOW.....

* Sumber dari Furley Bioextracts


Ianya mempunyai rasa masam dan lazat serta boleh digunakan untuk seisi keluarga tak kira usia.
Boleh diminum begitu sahaja atau campur dengan air (ratio 1 :1 )
 Boleh tahan selama 24 bulan ( 2 tahun ) dan perlu disimpan dalam peti sejuk.

Kelebihan Ostania Mangosteen Amrita ialah : -

1. Mampu mengembalikan tenaga dan menghilangkan dahaga.

2. Membantu pengerakan sistem penghadaman sekaligus mampu mengurangkan berat badan.

3. Tinggi dengan antioksidan dan membantu dalam peneutralan radikal-radikal bebas dalam badan seperti anti kanser.

4. Membantu sistem pencernaan dengan Vitamin C dan juga meningkatkan sistem imun.

5. Mempunyai kelebihan anti-bakteria dan anti-fungi untuk melawan jangkitan kuman,fungi dan yis.

6. Mempunyai banyak potensi terapeutik seperti anti alergi,anti radang,anti tuberculosis,anti tumor,membantu sistem penafasan,sistem imunisasi,otot dan sendi juga kardiovaskular.

7. Mmapu merendahkan paras kolestrol . 

8. Tiada tambahan gula dan pewarna.

Kalau korang berminat nak cuba produk berasaskan manggis ni, boleh order secara online di website Furley Bioextracts dengan harga RM 49.90 untuk satu botol atau RM130.00 untuk 3 botol.

* Sumber dari Furley Bioextracts

Maklumat lanjut mengenai Ostania Mangosteen Amrita boleh cari di  laman sosial seperti di bawah : -