About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Oct 10, 2014

Sikap Ketidakprihatin Segelintir Rakyat Malaysia Sekarang..

Foto 
Sumber dari Harian Metro 

 Gambar di atas adalah dari seorang ibu muda bersama anaknya yang baru berusia setahun.Ibu muda ini dalam perjalanan pulang dari tempat kerja ke rumahnya di Nilai dengan menaiki ERL (Express Rail Link).
Disebabkan ketika itu tren dipenuhi penumpang dan tiada tempat duduk,ibu muda ini terpaksa menyusukan anaknya di lantai ERL selama 40 minit.
Orang sekeliling cuma memandangnya tanpa rasa simpati.

Inikah sikap rakyat Malaysia yang sebenar?Dimanakah sikap prihatin anda semua?Sekiranya terjadi kepada diri anda.apa yang anda akan rasa?Mungkin bukan hari..mungkin esok anda pula diperlakukan sebegini...

5 comments:

  1. kesiannya.... apalah diorang ni...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #9. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/10/senarai-url-blog-9.html dan pemenang bertuah telah diumumkan di http://www.mialiana.com/2014/10/pemenang-bertuah-url-blog-9.html

    ReplyDelete
  2. pernah jugak sekali sally sakit...rasa tak berdaya sgt...mmg tgh duduk...lepas tu nmpk sorang ibu mengandung...instead of org lain yg sihat...sally yg sakit ni yg bangun...time tu rasa nak menangis.. :'(

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum..

    kesian-kesian... tak ada rasa simpati, alahai..

    mselim3

    ReplyDelete
  4. Sekarang ni mmg majoriti rakyat kita..bangsa kita yg kurang sikap prihatin..bangsa asing pun ada jgk sikap prihatin..

    ReplyDelete

Thanks a lot for your comment..