Jun 12, 2018

Menyambut Aidilfitri Bersama Traveloka


  Pada musim raya ni lah masa yang paling sesuai untuk meluangkan masa dengan family yang tercinta. Eirna faham ramai diantara kita sentiasa sibuk ngan hal kita dengan kerjanyalah dan macam-macam lagi. Sebab tu pentingnya awal-awal lagi korang kena amek cuti dan balik kampung untuk spend time bersama family. Bukan amek cuti awal je, kalau korang plan nak naik flight korang pun kena book awal. Pentingnya untuk book awal sebab korang paham jer la kan berapa ramai manusia yang nak balik kampung masa musim cuti raya ni. Jangan ingat korang sorang je lak camtu. Haha. So camne nak book flight tiket dengan cara yang paling efektif untuk raya 2018 ni.


Pertama sekali yang korang kena buat ialah google atau cari Traveloka
Korang akan jumpa web traveloka ni, dan kat traveloka ni korang boleh buat research pasal flight balik ke kampung korang dan tengok harga mana yang sesuai untuk korang. Traveloka ni nanti dia akan bagi kat korang list of flight yang ada pada setiap tarikh yang korang plan nak balik nanti.


Contohnya, first sekali korang click dekat tab Flight. Then pilih korang nak naik flight dari mana dan destinasi korang. Lepas tu pilih bilangan passenger, kemudian tick sama ada korang nak book one way atau return flight. Setel buat tu, korang kena pilih tarikh yang korang rasa sesuai untuk korang nak gerak nanti. Then korang pilih class seat korang samada nak ekonomi, business atau first class. Tapi kalau dah nak berjimat tu ekonomi pun dah cantik sangat tu. Ok dah buat? Pastu korang search flight. Yang bestnya Traveloka ni, dia takkan keluar satu je flight, tapi dia akan keluar list of flight yang available. So maknanya banyak la choice yang korang akan ada. Dari yang paling murah ke yang paling mahal. Bukan tu jer, korang boleh juga pilih airline yang korang nak. So dengan ni, akan jadi senang untuk korang buat pilihan.



Lepas tu korang ikut arahan yang seterusnya, korang isikan sekali detail korang. Korang nanti boleh buat payment dan jangan risau, Traveloka ni adalah antara website yang mempunyai security payment yang bagus. Just in case korang ada problem nanti, diorang ada helpline yang sedia nak tolong korang 24 jam.

 



Sebelum tu juga aku nak share ngan korang yang kat traveloka ni juga ada promotion sempena raya aidilfitri ni. Kat mainpage dia korang boleh click kat offer yang ada so kat situ ada potongan harga sekaligus korang boleh spend less untuk balik kampung. Selain tu korang boleh register dengan Traveloka ni supaya korang boleh dapat tau offer yang paling latest sempena raya ni. 

Sangat berbaloi dan helpful with Traveloka. 





Flight ticket juga tak terhad kepada dalam Malaysia, lets say korang dari oversea, korang still boleh book flight ticket dengan senang with the best offer yang korang boleh choose. So aku yakin kalau korang dah book flight ticket dengan harga yang murah dan puaskan hati korang, korang boleh balik kampung nanti dalam keadaan happy. Ada juga flight yang boleh reschedule flight korang just in case korang ada emergency. 




For whatever its worth Traveloka is the answer.  

Pada masa nilah korang nak kena luangkan masa yang dah banyak terbuang bersama family. Cuba korang tengok sekeliling korang, mesti ada anak yatim piatu yang sedih apabila beraya tanpa mak and ayah diorang. Sebab tulah tak kisah apa yang berlaku dalam hal keluarga korang, gunakan peluang yang ada ni untuk bermaaf maafan sesama korang. Traveloka lah tempat yang dapat tolong korang untuk buat ni. Semoga korang dapat rapatkan kembali relationship korang dengan yang korang pernah bergaduh dulu. Dan jangan lupa, main mercun beragak, jangan sampai putus jari. Nak selamat main bunga api jer. Itu pesanan aku setakat ni.








1 comment:


  1. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    ReplyDelete

Thanks a lot for your comment..