About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Aug 21, 2015

Asus ZenPad S 8.0 (Z580CA),model terbaru Asus.

 
Minggu lepas,saja Eirna buka website Asus untuk tgk aksessori untuk Fonepad..Rasa macam ada model baru...Cantik tu...Nampak elegan.Namanya pun comel...Asus Zenpad S 8.0.Masa tu tak dengar lagi ura-ura nak keluar model baru untuk tablet.

Seminggu lepas tu,baru keluar paper model baru ni...Katanya akan launch pada 28 Ogos 2015.Pakat opismate berkenan la design ni.Kalau tengok dekat website Asus,Zenpad ni ada 3 saiz iaitu 7" , 8" dan 10". Jadi sapa yang berkenan yang kecil,boleh pilih 7" atau 8" dan yang minat yang saiz besar,boleh pilih saiz 10".

Jom kita tengok spec untuk model terbaru ni...



 
HDTV -Asus VisualMaster 

 



Asus Tru2Life


 

Asus TruVivid




 

Secure






Kids Mode



Spefikasi Asus Zenpad S 8.0

  • Operating System
    Tablet: Android 5.0 (Lollipop)
  • Display
    8" LED Backlight QXGA (1536 x 2048) Screen
    IPS Panel
    10 finger multi-touch support
    Corning® Gorilla® Glass3
    Anti-fingerprint coating
    Palm Rejection
    Full lamination
    Active Pen Support
    ASUS Tru2Life+ Technology
  • CPU
    Intel® Atom™ Z3580 Quad-Core, 64bit*1
    Intel® Atom™ Z3560 Quad-Core, 64bit*1
  • Memory
    2GB/4GB*1
  • Storage
    16GB/32GB/64GB *1
    5GB Life Time ASUS Webstorage Space *2
    ; with an additional11 GB for the first year(s)*2
    100GB of Google Drive space for 2 years.*2
  • Graphic
    IMG PowerVR Series 6 - G6430
  • Wireless Data Network
    WLAN802.11 a/b/g/n/ac*1
    Bluetooth V4.1& Bluetooth Smart(Bluetooth low energy)
    Support Miracast
  • Camera
    5 MP Front Camera
    8 MP Rear Camera
  • Audio
    2 x Front Speaker with DTS HD Premium Sound, Sonic Master technology
  • Interface
    1 × USB Type-C
    1 × 2-in-1 Audio Jack (Headphone / Mic-in)
    1 × Micro SD Card Reader, up to 128GB (SDXC)
  • Sensor
    G-Sensor/ E-compass / GPS / Light-Sensor / Hall Sensor
  • Battery
    8 hours battery life; 15.2Wh Li-polymer Battery*3
  • Navigation
    GPS & GLONASS
  • Color
    Black, White
  • Dimensions
    203.2 x 134.5 x 6.6 mm (LxWxH)*4
  • Weight
    298 g

Maklumat lanjut tentang Asus Zenpad S 8.0 ni,boleh layari website Asus

http://www.asus.com/Tablets/ZenPad-Products/









4 comments:

  1. ishhhh menggoda betul la kita oun pakai asus zen 6

    ReplyDelete
  2. tak berapa paham sangat spec gajet ni..kalau nak beli pun tengok cantik baru beli, hehe

    ReplyDelete

Thanks a lot for your comment..