About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Aug 17, 2015

Bingsu,pencuci mulut popular dari negara Korea.

 
Sumber : Google

Terliur ja tengok orang update makan Bingsu...Bingsu ni adalah salah satu pencuci mulut popular dari negara Korea. Terutama tiba musim panas.
Rupanya seakan ais sagat dan ABC,cuma bahan sahaja yang berbeza.

Bingsu adalah pencuci mulut yang diperbuat daripada ais sagat,susu pekat manis,kacang merah dan kuih beras.Semua tu adalah asas untuk Bingsu.Tapi sekarang ni dah pelbagai bahan digunakan dalam Bingsu.

Kalau nak makan Bingsu ni,boleh la cari di Caffebene.
Caffebene bermaksud Good Cafe dimana menampilkan kafe unik budaya Korea dan Eropah.
Terdapat pelbagai variasi Bingsu di situ dimana kita sendiri rambang mata untuk memilih yang mana satu yang nak dimakan.

Selain Bingsu,terdapat juga Latte,Frappeno,Waffle,HoneyBread,Coffee dan Gelato.


 


Lokasi atau outlet Caffebene di Malaysia

1. Sunway Pyramid Shopping Mall

Lot OB5, G-2 Oasis Boulevard, Ground Floor, Sunway Pyramid Shopping Mall.

Business Hours: 10.00am - 10.30pm

2. Solaris Mont Kiara

K-G-04, Solaris Mon't Kiara, No.2, Jalan Solaris , 50480 Kuala Lumpur.

Business Hours: 9.30am - 11.00pm

3. Jaya Shopping Centre (Section 14)

Lot G.17, Jaya Shopping Centre, Jalan Semangat, 46100 Petaling Jaya.

Business Hours: 10.00am - 10.00pm

4. Gurney Paragon Mall, Penang

163D-1-06, Persiaran Gurney, 10250 Penang.

Business Hours: 10.00am - 10.30pm

5. Gamuda Walk
(Kota Kemuning)

G-18, Gamuda Walk, Kota Kemuning Seksyen 31, 40460 Shah Alam

Business Hours: 10.00am - 10.30pm

6. Terminal Pahlawan
Malacca

Lot G69-G70, Ground Floor,
Terminal Pahlawan, 75000 Melaka

Business Hours: 10.00am - 10.30pm

7. iOi Mall (Puchong)

LOT EG002A, Ground Floor, IOI Mall, Batu 9 Jalan Puchong, Bandar Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor Darul Ehsan.

Business Hour: 10.00am – 10.30pm

9 comments:

  1. tak pernah rasa..tapi teringin jugak..:)

    ReplyDelete
  2. Eirna pun nk cuba jgk...nampak mcm sedap...

    ReplyDelete
  3. nampak sangat-sangat menarik,,telan airliur

    ReplyDelete
  4. Wahh ! Sedap nya. InshaAllah one day nak try, hehe :D

    http://ruangmiss.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. memang sedap n menyegarkan bingsoo ni. masa makan yg original patbingsoo kt korea tu lagi best.. oh rindu nak ke korea lagi..hehe

    ReplyDelete

Thanks a lot for your comment..