About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

Mar 27, 2017

Ajar Anak-anak Naik Pengangkutan Awam pula....


Disebabkan cuti sekolah dah nak habis,terpaksa la Eirna hantar balik anak dara yg sorang ni balik kampung.Selalunya kami naik kereta tapi kali ni naik pengangkutan awam pula iaitu Komuter.Sebenarnya trip kali ni cuma kami berempat ja yang balik.Mr E outstatio...Kena pergi Tangkak,Johor.Ada Cuprix....

Almaklumlah sekarang ni dah ada komuter macam kat KL.Senang la sikit berbanding naik bas.Kena plak 2x kali naik.Payah sikit nak bawak anak-anak.Naik komuter senang sebab tak ada traffic jam.Sampai on time...Betul tak?

Saja ja Eirna pilih komuter utk transport kami nak balik Perlis.Eirna nak ajar anak-anak betapa susahnya orang yg x mampu beli kereta akibat kepayahan hidup.Eirna dulu masa kecil pun bukan orang senang.Dah biasa naik bas atau train.Jadi apa salahnya Eirna pula ajar anak-anak berdikari atau rasa susah tunggu bas tengah panas.

Alhamdulilah,anak-anak suka dan enjoy dgn trip kali ni.Best diaorang kata...
Siap kata nak naik lagi lepas ni.


8 comments:

  1. Nampak happy semua anak2 sis 😊

    Salam perkenalan dari saya Nur Razali 😉

    ReplyDelete
  2. Wahhh bestnya naik komuter pi Perlis...anak2 dh besar senang bawa mereka dah faham dan menghayati pengalaman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Juju...Sebelum ni dh pernah bwk naik LRT kat KL..Sekarang dh ada komuter kt Utara,senang sikit..

      Delete
  3. best perlis ada komuter. haha sini tk siap lagi

    ReplyDelete
  4. Haaaii.. TB datang melawat blog.. tak dapat nak komen sangat sebab tengah blogwalking dah singgah blog2 yang lain.. TB doakan untuk awak semoga hari ni hari yang lebih baik dari semalam .. K bye..

    ReplyDelete

Thanks a lot for your comment..